Ödenemeyen senet için icra uygulamaları nelerdir?
Bir yakınımdan alacağıma karşılık senet aldığım halde karşı taraf senetlerimi ödememektedir. Senetlerimi icraya vermem durumunda tahsil etmem mümkün, şahsın kendisine ait arabası var fakat benim endişem şudur; kendisine dava açmamız durumunda ilk işi arabayı üzerinden bir başkasına devretmek olacaktır...Bu durumda davayı açmadan arabası için tedbir koydurabilir miyim ya da nasıl bir yol izlemeleiyim? Yardımcı olursanız sevinirim... Şimdiden teşekkürler...
Cevap: Ödenemeyen senet için icra uygulamaları nelerdir?
Alacağınızın miktarına göre uygun mahkemede ihtiyati haciz kararı alırsınız ve senetle icra takibine geçip tebligat gitmeden mal varlığına haciz koyabilirsiniz.
alacaklı olduğunuz senet miktarı ne kadar_?
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
alacaklı olduğunuz senet miktarı ne kadar_?
merhaba;
alacağım senet 30.000tl fakat 17.000tl kısmını aldım, kalan 13.000 için dava açmayı düşünüyorum. karşı taraf ödemeyeceğini ifade etti ve senetlerin ödenen kısımları da dahıl 30.000tl'nın tamamı bende...
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Alacağınızın miktarına göre uygun mahkemede ihtiyati haciz kararı alırsınız ve senetle icra takibine geçip tebligat gitmeden mal varlığına haciz koyabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim Av.Engin Oğuz...
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
engin bey, bi sorum olacaktı;
ben senetlerime karşılık alacaklı oldugum kişinın aracına haciz koyduracaktım fakat aracında rehin oldugunu öğrendım yine ihtiyati tedbir işlemı yapabılır mı?
bir de barodan avukat talep etsem yönlendırırler mı? eşim ve ben asgari ücretle çalışıyoruz...
Barodan ücretsiz avukat görevlendireceklerini zannetmem...
- - - Updated - - -
Barodan ücretsiz avukat görevlendireceklerini zannetmem...
İki sorunuzun da cevabına evet diyebiliriz ücretsiz avukat kısmında ben de tereddütlüyüm.
Neden verilmez ki ?
- - - Updated - - -
Engin Bey;
konu ile alaklı size özel mesaj atmak istedim ama atamıyormuşum?
Bu durumla alakalı bana yardımcı olacak bir avukat önerebilir misiniz?
Fakat durumumu açıklamalıyım önce, hemen dava açalım demiyorum...
İhtiyati tedbir koydurup, 10 günlük süreçte anlaşma yoluna gidelim derim ama bilemiyorum tabi önceden de kestiremiyorum gidişatı.