Yeni borçlar kanunundan yararlanabilir miyiz?
İyi günler devletın bır kurumuna olan borçlardan ve bankalara olan borçlardan dolayı cezaevlerinde yatanlar, 1 temmuz da yürürlüğe girecek olan borçlar kanunundan yararlanabilecekler mi ? 3 yargı paketi çıkmadıgına göre şu anda tek beklentımız bu kaldı, yardımcı olabılırsenız sevinirim ....
Cevap: yeni borçlar kanunundan yararlanabilirmiyiz ?
konuyla ilgili yardımcı olabılırsenız sevinirim...
Taahhüdü ihlalden cezaevinde olanları kastediyorsanız yeni yasa ile mümkün olacağını sanmam. Borçlar kanununda cezai bir müeyyideyi gerektirecek bir madde olduğunu da sanmıyorum. Cezaevine götüren sebep hangi yasaya dayanıyorsa o yasa değişmedikçe cezaevinden çıkış ta söz konusu olmaz. örneğin taahhüdü ihlal sebebi ile ceza evinde yatanlar İcra İflas Kanunu mucibince yatmaktadırlar bu yasanın ilgili maddesinde bir değişiklik yapılmazsa cezai müeyyide de devam eder.
umut garibanın ekmeğidir :) biz en iyisi umudumuzu kaybetmeyelim..çok teşekkür ederim
Cevap: Yeni borçlar kanunundan yararlanabilirmiyiz ?
3 yargı paketi meclisten geçti.. açık cezaevinde taahhütten dolayı yatmakta olan kişiler denetimli serbestlikten nasıl yararlanabilirler ? Yapılması gereken prosedürler nelerdir öğrenebilir miyim acaba ? Aklımızda soru işaretleriyle bekliyoruz. Bizleri aydınlatabilirseniz sevinirim. çalışmalarınızda başarılar dilerim
Taahhüdü ihlal bir disiplin suçudur cürüm değildir denetimli serbestlikten yararlanılabileceğini zannetmiyorum ben.
3 yargı paketi Cumhurbaşkanlığından geçti. Son durum nedir sizce, denetımlı serbestlikten yararlanabilirler mi ? Bir çok suçtan adli kontrol veriliyor. taahhüte uyamamanın bedeli bu suçlardan daha mı ağır da herhangi bir düzenleme olmasın...
Yasayla, şartla salıverilmesine bir yıldan az süre kalan ve açık cezaevinde bulunan iyi halli mahkumlara denetimli serbestlikle salıverilme yolu açılacak. Düzenlemeden 3 bin civarındaki mahkumun yararlanacağı belirtildi.