Haneye tecavüz, hakaret, tehdit
Konuma başlamadan önce Merhaba demek istiyorum. Sizlerin yorumlarına ihtiyacım var bundan 4 sene once yani sene 2008'te Haneye tecavüz, tehdit , hakaretten dava açıldı. Fakat şikayetçi bir yanlış anlaışma olduğunu söyleyip şikayetinden vazgeçti. 2008 yılında olay kamu davasına döndü. 2012 yılında şahsa ulaşılınca şikayetçi olduğunu beyan edip uzlaşmak istemediğini söylemiş. Olayın gidişat şekli ise, Ben ve 3 arkadaşım alkollüydük, yanımızdaki arkadaşların birisi şikayetçi olan arkadaşı tanıdığını ve bizim bu şekilde eve gidemeyeceğimizi söyleyip arkadaşın evinde çay, kahve içelim dedi. Hepimiz tamam şeklinde söyledik. Şahsın evine gittiğimizde ise zile basıp saat 01:00 sularında şahıs bize geleceğini söyleyip polisi aramış, polis bizi evin yanından aldı.Hastahanede alkol muaynemiz yapıldı 3 kişi alkollu çıktı birimiz alkolsuz. Ve bu davadan 4 yıl sonra 2 kişi 20 ay bir kişi ise 4 ay ay ceza aldı. Böyle davalar şikayete bağlı dava olduğunu duymuştum her mahkemede ise bunu tekrarladık. Konu hakkında düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla...
Cevap: Haneye tecavüz, hakaret, tehdit
Merak ettiğim konu Mahkeme, şikayetinden vazgeçtikden 4 yıl sonra şikayetini nasıl devam ettiriyor. İlk verdiği ifadeler söz konusu değil midir? Ve bu 5 yıl suç işlememe v.b. cezalara dönüşebilir mi benim hiç sabıkam yok, ama yanımdaki 2 arkadaşın sabıkası var.
Bir arkadaşın evine alkol aldıktan sonra çay kahve açmeye gittiğiniz için haneye tecavüz tehdit hakaretten yargılanıyorsunuz ve ceza aldınız??? Eksik bir şeyler var diycem ama olayın sanırım kendisi yok.Herneyse zaten mahkemede de olayların hikaye kısmı pek dinlenmez.Hele alkollü kişilerin anlattıkları dahada muallak olacağı için hayatın genel akışı, zaman, kişiler, varsa şahitler ve şikayetçi beyanı dikkate alınır.Sadece çay kahve içmeye gittiğiniz için olaylar bu noktaya gelemeyeceği için belliki bir şeyler olmuş.Haneye tecavüz elbette şikayete bağlı bir suç değildir ve kamu adına kovuşturulur.Şikayetçi kişi ilk verdiği ifadeyi mahkemede değiştirebilir.Sabıkasız kişiler için 5 yıl erteleme ve denetim söz konusu olabilir ancak bu da hakimin takdirine bağlıdır.Avukat yardımı bu gibi davalarda kritiktir.Sabıkası olan arkadaşlara zaten geçmiş olsun.Önceki cezalarıyla bu üstüste binecek ve ihtimal yargıtaydan onama gelirse içeri girmeleri söz konusu olacak.İlk suçu olanlar içinse mahkemede olumlu kanaat oluşursa hükmün açıklanmasının geri bırakılması çıkabilirdi ancak sanırım çıkmamış.İtiraz süreleri değerlendirilirse ihtimal sonuç alınabilir.Geçmiş olsun.