Mahkeme sonuçlandı ama cezam neden hala kesinleşmedi.?
evet sayın arkadaşlar dün itibariyle hakaret mesajımın cezasını aldım hükmün açıklanmasının geri bırakılması. yani hakim hanım dosyayı kapattı. ama uyap'ta karar yazıyor, ve sonunda parantez içinde kesinleşmedi yazıyor. daha nasıl bir prosedür gerekir.başka bir mahkemeye çıkmama gerek kalır mı? şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Mahkeme sonuçlandı ama cezam neden hala kesinleşmedi.?
Bende bunu çok merak ediyorum ama benimkisindede karar beraat keşinleşmedi diyor. Duruşmalara katılmadım ve bir insanı darp ettim. beraat yazınca ceza almadım diye düşünüyorum ama acaba böylemi?
Kararın temyiz süreci söz konusu. Siz ya da karşı taraf kararı temyiz ettirebilirsiniz. Mahkeme kararı süresi içinde temyiz edilmezse kesinleşir.
Sn ismail bey benimsi nasıl bir durumdur? Yani beraat denmesi kurtulmuş anlamınımı taşımaktadır?
Temyiz süresi geçtikten sonra karar kesinleşir. Ayrıca bildiğim kadarıyla sadece tarafların değil savcının da temyiz süresi geçmeden berat kararını temyize götürmesi hususu söz konusudur.
Yani berat suçsuz anlamını mı taşımaktadır. Bide sn ismail bey bu dava sürerken aile mahkemesinde açtığım boşanma davası bunu etkilermi orda karşı taraf davalı çok suçlamada bulundu davayı kaybetmek üzereyim
Hukuk mahkemesi hakimi ceza mahkemesinin berat kararı ile her zaman bağlı değildir. Bağlı olduğu durumlar vardır; fakat olayınızı bilmediğim için somut olaya özgü cevap verebilme imkanına sahip değilim. Kısaca olayınız ilgili şunu söyleyebilirim. Sizin ceza mahkemesinden aldığınız berat kararının akıbeti temyiz süresi geçtikten sonra karar hakkında bir temyiz başvurusu olmamışsa kesinleşecektir. Temyiz başvurusu varsa yeni bir kanun yolu süreci işlemeye başlar. Temyizde karar onanabilir de bozulabilir de... Bu aşamalardan sonrada bazı süreçler yine var. Kararın maddi anlamda kesin hüküm niteliği taşıması sürecin sonunda söz konusu olur. Somut olayınızı bir avukata danışmanızı öneririm.