İcra taahhüdü ihlal suçları ve cezaları
Merhaba;
Benim bir arkadaşım bir banka ile icra dairesinde 2.000 ytl borç ve masraflara karşılık olarak 01/03/2006 tarihinde taahhütname imzalamış lakin 01/03/2006 tarihinde yaptığı taahhüt miktarının 500 ytl sini yatırmış ve borcununun önemli bir bölümünü 14/04/2006 tarihine kadar tamamlamış kalanı da mayıs 2006 da tamamlayacağını beyan etmesine rağmen alacaklı banka taahhüdü ihlal davası açmıştır.
Borçlu taahhüt ettiği paranın tamamını 14 nisanda ödemiş mayıs ayı içinde masraf bedeli olarak istenen 500 ytl kalmıştır.
Arkadaşımın durumu ne olacaktır.
Daha net bir ifade ile 01/03/2006 da tamamına tahhüt verilmesine rağmen elde olmayan sebeblerden dolayı parçalı ödeme yapılması durumunda borçlunun açılan ya da açılacak davadaki konumu ne olacaktır.
Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Re: İcra taahhüdü ihlal suçları ve cezaları
HERKESE İYİ GÜNLER...
SİZDEN ve AVUKAT ARKADAŞLARDAN BİR RİCAM OLACAK SORUMLA BERABER...
BABAM EMEKLİ SANDIĞINDAN EMEKLİ OLDU VE MAAŞINDA HACİZ VAR, BİR BAŞKA BANKA İSE TAAHHÜT İÇİN BAŞVURDU ve BABAMDA ZATEN MAAŞIMDA HACİZ VAR DEDİĞİ HALDE ONLAR OZAMAN TAAHHÜT ET BİZDE MAAŞINDAN ÜÇ AYDA 1000 YTL KESELİM DEMİŞLER ve ANLAŞMA YAPMIŞLAR... BABAM HACİZ BİTTİKTEN SONRA KESİLİR ZANNETMİŞ AMA MEĞERSE HACİZDEN KESİLEN HARİCİNDE 1000 YTL İMİŞ...
SORUM ACABA BU TAAHHÜTÜ DİLEKÇE VERİP İPTAL ETME ŞANSI OLABİLİRMİ... VEYA NASIL İPTAL EDİLİR. TEŞEKKÜRLER...
Alıntı:
osetia rumuzlu üyeden alıntı
HERKESE İİ GÜNLER...
SİZDEN ve AVUKAT ARKADAŞLARDAN BİR RİCAM OLACAK SORUMLA BERABER...
BABAM EMEKLİ SANDIĞINDAN EMEKLİ OLDU ve MAAŞINDA HACİZ VAR, BİR BAŞKA BANKA İSE TAAHHÜT İÇİN BAŞVURDU ve BABAMDA ZATEN MAAŞIMDA HACİZ VAR DEDİĞİ HALDE ONLAR OZAMAN TAAHHÜT ET BİZDE MAAŞINDAN ÜÇ AYDA 1000 YTL KESELİM DEMİŞLER ve ANLAŞMA YAPMIŞLAR... BABAM HACİZ BİTTİKTEN SONRA KESİLİR ZANNETMİŞ AMA MEĞERSE HACİZDEN KESİLEN HARİCİNDE 1000 YTL İMİŞ...
SORUM ACABA BU TAAHHÜTÜ DİLEKÇE VERİP İPTAL ETME ŞANSI OLABİLİRMİ... VEYA NASIL İPTAL EDİLİR... TEŞEKKÜRLER...
Taahhütname diğer şartlar açısından tamsa iptal etme şansı olamaz.
Sayın Avukatlar; benimde taahhütle ilgili bir derdim var.Bir icra dosyası için icra memuru bana taahhüt imzalattı. Garip olan ise şu; bana ilk gelen ödeme emri (mal beyanında bulunulmasını isteyen evrak) borcum 8000 ytl civarındaydı. Fakat icra memurunun bana imzalattığı taahhütteki miktar ise 5000 ytl civarındaydı. Aynı tarihlerde alacaklı bankanın bana borcum olarak bildirdiği miktar ise 20000 ytl idi. Şimdi 25000 ytl olduğunu söylüyor alacaklı banka vekili. Şimdi ben taahhütteki 5000 ytl yi ödeyecek durumda değilim. İcra dosyalarım yüzünden işimdende oldum. Zira çalıştığım şirket Türkiyenin büyük bir şirketi.Ben bu 5000 ytl yi ödesem bile borcum yine 25000 ytl kalacak zaten.Yatırdığım 5000 ytl faize gidecek.Bu ne biçim iştir anlamadım. Zaten taahüdüme karşı hiçbir cevapta gelmedi. Ödeme emrinde 8000 ytl,Taahhütnamede 5000 ytl,Alacaklı vekilinin istediği ise 25000 ytl. Affınıza sığınıyorum ama oynatmaya az kaldı. Bunlar birde şimdi beni 3 ay hapse attırmazsa şaşmam. Zaten mal beyanı usule uygun değil diye 10 gün yatırdılar.
Alıntı:
hakan07 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Avukatlar; benimde taahhütle ilgili bir derdim var.Bir icra dosyası için icra memuru bana taahhüt imzalattı.Garip olan ise şu; bana ilk gelen ödeme emri(mal beyanında bulunulmasını isteyen evrak)borcum 8000 ytl civarındaydı.Fakat icra memurunun bana imzalattığı taahhütteki miktar ise 5000 ytl civarındaydı.Aynı tarihlerde alacaklı bankanın bana borcum olarak bildirdiği miktar ise 20000 ytl idi.Şimdi 25000 ytl olduğunu söylüyor alacaklı banka vekili.Şimdi ben taahhütteki 5000 ytlyi ödeyecek durumda değilim.İcra dosyalarım yüzünden işimdende oldum.Zira çalıştığım şirket Türkiyenin büyük bir şirketi.Ben bu 5000 ytl yi ödesem bile borcum yine 25000 ytl kalacak zaten.Yatırdığım 5000 ytl faize gidecek.Bu ne biçim iştir anlamadım.Zaten taahüdüme karşı hiçbir cevapta gelmedi.Ödeme emrinde 8000 ytl,Taahhütnamede 5000 ytl,Alacaklı vekilinin istediği ise 25000 ytl.Affınıza sığınıyorum ama oynatmaya az kaldı.Bunlar birde şimdi beni 3 ay hapse attırmazsa şaşmam.Zaten mal beyanı usule uygun değil diye 10 gün yatırdılar.
Hemşerim İyi Bayramlar ! 5000 Ytl lik taahhüdünüz konusunda herhangi bir problem yok. 500 Liralıkta olabilirdi. Kısmi ödeme taahüdünde bulunmuşsunuz. Borç miktarına gelince ise bunu en net olarak icra dairesine giderek taahhüd verdiğiniz dosyanın tüm borcunu hesaplattırarak öğrenebilirsiniz. Bankanın size söylediği rakam önemli değil. Arasında farklar olması normaldir. Dosya borcuna veya verdiğiniz taahhüd sonuçlarına gelince ; Bunu en iyi bir şekilde dialog ile çözebilirsizniz. Bence bir an önce Alacaklı bankanın vekili ile görüşün ve karşılıklı ödeme planı hazırlayın. Bu plana ise sadık kalmaya özen gösterin.
kiracim icra memuru huzurunda yazili olarak borcunu odemeyi taahhut etmis, ben bu taahhudu kabul ettigime dair birsey imzalamadim. Taahhud zamani gelince borcunu odemedi. Ben de taahhudu ihlal davasi actim.
Taahhudu ihlal sucunun olusmasi icin alacakli tarafin taahhudu "kabul etmesi" sart midir? yaptiklarimda eksik birsey var midir?
Tesekkurler...
Alıntı:
agurbuz rumuzlu üyeden alıntı
kiracim icra memuru huzurunda yazili olarak borcunu odemeyi taahhut etmis, ben bu taahhudu kabul ettigime dair birsey imzalamadim. Taahhud zamani gelince borcunu odemedi. Ben de taahhudu ihlal davasi actim.
Taahhudu ihlal sucunun olusmasi icin alacakli tarafin taahhudu "kabul etmesi" sart midir? yaptiklarimda eksik birsey var midir?
Tesekkurler...
sevgili arkadaşım benimde kiracım ödemedi bende onu icraya götürdüm icra müdürü huzurunda kesinleşene icra bedeli, işleyen faiz icra masrafları yani dosya açılımı ile toplam tutar olarak icra müdürü borçlu ve alacaklı imza ederek taahhüt işlemi yapılıyor eksiklik olmaso halinde bu durumda ceza verişlmiyor borçlu ile tekrar icraya müracaat ediniz güzelce düzewnlettirin bence selamlar