Evlilik öncesi edinilen mal, miras veya boşanma sonucu eşin hakları
İyi Çalışmalar,
Bu konu hakkında günlerdir topic'leri geziyorum, .pdfler okuyorum ama gün geçtikçe kafam karışıyor :)
Kardeşimle ortak bir evimiz var.Annemler için aldık. İkimizde bekarız.
Bir evlilik durumunda, bu sanırım evlenmeden önce edinilmiş mal sayılıyor. O veya ben, diyelim evlendik bir süre sonra vefat ettik yada boşandık.
Eşimiz bir hak sahibi olmaktamıdır? Olmaması için ne yapılması gerekmektedir?
Şimdiden yanıtlarınıza teşekkürler.
İyi Çalışmalar.
Cevap: Evlilik öncesi edinilen mal, miras veya boşanma sonucu eşin hakları.
Alıntı:
Francois rumuzlu üyeden alıntı
İyi Çalışmalar,
Bu konu hakkında günlerdir topic'leri geziyorum, .pdfler okuyorum ama gün geçtikçe kafam karışıyor :)
Kardeşimle ortak bir evimiz var.Annemler için aldık. İkimizde bekarız.
Bir evlilik durumunda, bu sanırım evlenmeden önce edinilmiş mal sayılıyor. O veya ben, diyelim evlendik bir süre sonra vefat ettik yada boşandık.
Eşimiz bir hak sahibi olmaktamıdır? Olmaması için ne yapılması gerekmektedir?
Şimdiden yanıtlarınıza teşekkürler.
İyi Çalışmalar.
Boşanırsanız hak sahibi olmaz, ölürseniz mirasçınız olarak hak sahibi olur.
Evi kaptırmamak! için, ya almayacaksınız, yada ölmeyeceksiniz :)
Bu ikisi dışında sonuç garantili başka bir yol yok ;)
Evlilik sözleşmesine ne dersiniz ? :)
Ben şahsen ı ıhh derim :) Evlilik, ticari bir olay değil, neyin sözleşmesi? Pazarlık bana çok sıcak gelmiyor, boşanırsam bunları alamazsın... Hayır söke söke alırım derse karşı taraf ne olacak? Evlilik iptal?? Yada daha en başta güvensizlik tohumları atılmış bir evlilik....
Neden doğrudan anne üzerine alınmıyor , amaç annenin mağduriyetini ortadan kaldırmaksa?
ama haklısınız evlilik sözleşmesi seçeneğini unutmuşum, teşekkürler düzeltme için :)
Yada üzerinizde olan bir şeyi çok güvendiğiniz birilerine vereceksiniz.
Boşanıldığı zaman eş önceden olan mülkten hak iddia edemeyeceğine göre aynı hayatı paylaştığınız eşiniz varsın vefat halinde mirasçınız olsun.Şimdiden kuruntu yapmaya gerek yok.Şimdi bekarsın bunları hesaplıyorsun.İleride evlilik olur inşallah,o zaman eşini rahat ettirme,sonrası çocuk olur inşallah,çocuklara daha çok mülk bırakma düşünceleri olur.
Takıntıya,sıkıntıya,kuruntuya gerek yok.Kafanız ve gönlünüz rahat olsun.:)
Sayın "carsambalıfaruk" herkes evlilik gibi güzel bir olayın büyüsünden bu konuları düşünmüyor güzel ama evlilikler çatırdamaya başladığında o değer verdiğiniz eşiniz hayatınızı mahvetmek için elinden geleni yapıyor, keşke bu tür şeyler yaşanmasa.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ben şahsen ı ıhh derim :) Evlilik, ticari bir olay değil, neyin sözleşmesi? Pazarlık bana çok sıcak gelmiyor, boşanırsam bunları alamazsın... Hayır söke söke alırım derse karşı taraf ne olacak? Evlilik iptal?? Yada daha en başta güvensizlik tohumları atılmış bir evlilik....
Neden doğrudan anne üzerine alınmıyor , amaç annenin mağduriyetini ortadan kaldırmaksa?
ama haklısınız evlilik sözleşmesi seçeneğini unutmuşum, teşekkürler düzeltme için :)
Evlilik ticari bir olay olmasa memleketimizde bu kadar fazla çekişmeli boşanma olmazdı. Batıda boşanmaların büyük bir bölümü anlaşmalı olarak neticelenir. Hakimin nihai karar verdiği vakalar istisnadır (mesela kanada da yüzde 1 civarında). Bizim evliliklerimizde maddiyat en önemli faktördür. Her nekadar kabul etmek istemesekde.