Dolandırıcılıkla suçlandım
merhabalr annemin arkadaşı benim sadece telefonda tanıştığım ancak annemin tanıdığı ve görüştüğü kişi benim durumumdan ötürü borcum olduğunu bildiğinden 2010 yılının 6.ayından 2010 yılının 12.ayına kadar benim banka hesabıma parça parça olmak üzere toplam 10000 tl yatırdı ve borç verdi ayrıca banka dekontuna not yazmamış ben de kendisine senet gönderdim ama senet verdiğime dair kağıt almadım şimdi de beni dolandırdın seni şikayet edeceğim savcılığa diyor seneti işleme koymamış bu durumda yaklaşık 20 ay geçti şimdi şikayet etse zaman aşımı olmuş mudur yani savcılık dilekçeyi işleme alır mı ve ceza çıkar mı beni kendisi zaman zaman arayıp parayı yatırdığını söylüyordu ben kendisinden iki kez istedim geri kalanları o yatırdı teşekkürler
Cevap: dolandırıcılıkla suçlandım
Lütfen sorununuzu anlaşılır bir biçimde tekrar yazın. Kişi ile bir borç alacak ilişkisine mi girdiniz? Senet mi verdiniz? Karşılığında banka hesabına para mı yatırıldı? Şimdi bu para geri mi isteniyor? Annenizin arkadaşı, tanımadığınız kişi v.b. anlatımların sorunla bir ilgisi yoktur.
Cevap: dolandırıcılıkla suçlandım
evet annemin arkadaşından borç istedim ancak annemin arkadaşını ben hiç görmedim sadece telefonda görüştük kendisi ile.kendisi de zor durumda olduğumu anlattım benim banka hesabıma para yatırdı ve yatırırken not veya açıklama yazmadı sadece havale diye geçiyor bu işlemler 2010 ekim ayında bitti geçen gün beni aradığında dolandırıcılıktan şikayette bulunacağını söyledi.kendisine senet de vermiştim ama almadım diyor.
şimdi aradan 20 ay geçti dolandırıcılıktan şikayette bulunabilir mi hakkı var mı 6 ay geçince şikayet olmaz diyorlar yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevap: Dolandırıcılıkla suçlandım
Anladığım kadarı ile siz aldığınız borcu geriye ödemek istemiyorsunuz.. Anneniz bu konuda ne düşünüyor ?
hayır ödeme niyetim olmasa senet vermezdim alacaklıya ama kendisi ödemedim diye dolandırıcılıktan şikayette bulunacam diyor arkadaşım da 20 ay geçti zaman aşımı diyor lütfen yardımcı olun bu şahıs benim banka hesabıma para yatırdı havale şeklinde 6 ay boyunca lütfen
kolay gelsin dolandırıcılıkta olayın bitiminden itibaren yani en son yapılan işlemden sonra zamanaşımı süresi var mı şikayet tmek için teşekkürler