Haksız chargeback işlemi ve dolandırıcılık
Merhabalar,
1 yıldır internet üzerinden ürün satışı yapan bir şirketiz ve Akbank Sanal Pos'u kullanıyorduk..
Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 3-4 aydır sürekli bizden alışveriş yapan ve ürünlerini eksiksiz olarak teslim alan bir müşterimiz, Garanti Bankası'na kartından yapmış olduğu tüm harcamalara "bu işlemleri ben yapmadım" diyerek itiraz etmiştir. Müşteri ile görüşülüp yaptığı haksız fiil yüzünden kendisine tazminat davası açacağımızı belirttiğimizde şikayetini "aslında ben yapmışım bu ödemeleri ama unutmuşum :)" diyerek geri çekmiştir. Ancak Garanti Bankası bu evrağı Akbank'a göndermediği için Akbank, "elimizde evrak yok" diyerek ve bizim vermiş olduğumuz teslim tutanaklarını kabul etmeyerek sanal posumuzu "sahtekarlıktan" kapatmıştır.
Son 3 aydır, kredilerimizi ödeyemedik, kredi kartlarımızı ödeyemedik, "sahtekarlıktan" kapanan pos yüzünden kara listeye alındık vs vs..
Avukarlar ile görüştüğümüzde davanın en az 2 sene sürebileceği bilgisini alıyoruz.
Zararımızı tanzim etmek için dava açmak istiyoruz ancak bizim zararımız nasıl hesaplanıyor? Aylık ciroya mı bakılıyor, kara mı bakılıyor?
Sanal pos yokluğundan aylardır kapalı kalan sitemizin aylık cirosu yaklaşık 100.000 TL civarındaydı.
Konu ile ilgili olarak yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.
Saygılarımla.
Cevap: Haksız chargeback işlemi ve dolandırıcılık.
Yardimci olabilecek yok mu acaba?
Cevap: Haksız chargeback işlemi ve dolandırıcılık.