Senet borcu açığa 5 katı yazılmış ne yapmalıyım?
merhabalar bir arkadaşa 1000 tl borcum vardı borç vermişti kendisi açık senet aldı bende ödeyemedim bir ay geçti açık senedi 5000 tl olarak icraya vermiş bu durumda bana attığı mesaj borcun 1000 tl diye kayıtlı nereye nasıl itiraz edebilirim itirazz edersem icra durur mu çok acil lütfen yardım
bir de 5000 tl için ihtiyati haciz yani tebligattan önce ev eşyasına hacize gelir mi
Cevap: senet borcu açığa 5 katı yazılmış ne yapmalıyım
İcra dosyasına 1000 Tl yatırın. Gerisi için Menfi tespit davası açıp, o kadar borçlu olmadığınızı ispat etmeyeye çalışmalısınız. 4000 + %15 teminat yatırarak olası haciz işlemlerini de durdurabilirsiniz. Kazanırsanız paralarınızı geri alırsınız, kaybederseniz hepsini alacaklı alır.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
İcra dosyasına 1000 Tl yatırın. Gerisi için Menfi tespit davası açıp, o kadar borçlu olmadığınızı ispat etmeyeye çalışmalısınız. 4000 + %15 teminat yatırarak olası haciz işlemlerini de durdurabilirsiniz. Kazanırsanız paralarınızı geri alırsınız, kaybederseniz hepsini alacaklı alır.
ayrıca davayı kaybedersenizki adamın elinde senet var ve 5bin tl büük bi rakam değil illaki kaybedersiniz. %40ta inkar tazminatı ödemeye mahkum edilebilirsiniz. yani 5 ödemek varken masraflar falan filan 8bin ödeyebilirsiniz. bilginize
açık senete imza atmak için kafanıza silah dayatılması gerekiyor. Bence icra dairesine gidip itiraz dilekçesi verip borcunuz miktarını yatırabilirsiniz.
Not : icra dairesindeki sayın yetkili her kim ise o size daha düzgün yardım edebilir. Dosya numarasını biliyorsanız dosyanıza yazacağınız dilekçeyi koydurabilirsiniz.. Arkadaşların direk kafadan dava açacaksın lafı sizi korkutmasın.