Merhabalar bir sorum olacak
İhbar tazminatı bölünebilinirmi ?
Örnek olarak ;ihbar sürem 6 hafta, istifa dilekçesini verdikten sonra 4 hafta çalışıp geri kalan 2 haftayı ödeyebilirmiyim.Yoksa 6 haftayıda ödemek zorundamıyım?
Printable View
Merhabalar bir sorum olacak
İhbar tazminatı bölünebilinirmi ?
Örnek olarak ;ihbar sürem 6 hafta, istifa dilekçesini verdikten sonra 4 hafta çalışıp geri kalan 2 haftayı ödeyebilirmiyim.Yoksa 6 haftayıda ödemek zorundamıyım?
Merhaba,
Bu durumu engelleyen bir kanun hükmü olmamakla birlikte böyle bir yola tarafların karşılıklı mutabakatıyla gidilebileceği kanaatindeyim.Selamlar..
Taraflar mutabık kaldıktan sonra problem çıkmaz diye düşünüyorum. Ancak, tarafların mutabakatı yoksa bunun mümkün olacağını zannetmiyorum. Çünkü, verdiğiniz örnekteki bir uygulamada aslında ihbar süresini 2 haftaya indrimiş oluyorsunuz ve bu durum yasal değil. Çünkü ihbar süreleri nisbi emredici hükümler olduğundan, işçi lehine artırılabilir, ancak azaltılamazlar. İleride sorun olmasını istemiyorsanzı karşılıklı anlaşmanızda yarar var. Selam.
Sayın Abbas Bilgili
İhbar süresini azaltma gibi gösterilen bir durum yok. Bildiğiniz gibi İşveren İhbar süresinin tamamını ödiyerek iş akdini fesh edebiliyor. Kullandırılmayan kısım içinde ihbar üçretini (kalan kadar)ödiyerek fesih gerçekleştirmesinde yasal olmayan bir durum olmadığı kanaatindeyim.
Bu konuyu daha önce bir başka vesile tartışmıştık. Benim endişem, bu konuda sorun çıkabileceği yönündedir. Selamlar.
Selam Arkadaslar Bir Sorum Olacak...Özellikle Berrin Hanima !
BEn Alsancakta Bir Tasarim Firmasinda Web Tasarimci Olarak Çalisiordum...Ancak SSK primlerimin yaklasik 1 yil boyunca yatirilmamasi ve yilbasindan sonra Maasta zam yapmamasi üzerine SSK bölge müdürlügüne Sikayet Dilekçesi Verdim.Verdigim Dilekçede SSK primleri konusu yer Aliyor Tabiki. Bu kadar Açiklamadan sonra asil soruya gelelim :
Dilekçeyi verdikten sonra bir tartisma sonucu is yerinden ayrildim.
Simdi ; SSK müfettisleri bu isyerinde çalistigimi bazi evraklardan görüp kanitlayabilir. Peki Tut ki bir sekilde Kanitlayamadi. Bu Durumda Benim ne gibi Haklarim Olacaktir.Ve 1 Yil boyunca SSK primlerimin yatirilmamasindan dolayi gerekli saglik kontrollerimi yaptiramadim bunun için tazminat davasi açabilirmiyim ?
Tüm Sonuçlar Ne Olur?
Ister Foruma Isterseniz mustafa_yan@hotmail.com Adresine cevap verirseniz sevinirim.Ama Mail Adresime Olurda Daha Mutlu Olurum...
Saygi Ve Sevgiler...
Merhaba,
Öncelikle mail adresinize cevap vermemin mümkün olmadığını belirtmek isterim.Belirttiğiniz iş yerinde çalışmış olduğunuzu kanıtlayabilecek evraklara sözleşme,ücret bordroları vs. dökümana sahip olduğunuzu düşünüyorum.İşten ne gibi bir tartışma yüzünden ayrıldığınızı belirtmeniz iyi olacaktır.SSK primlerinizin yatmamasından dolayı yaptırdığınız ve yaptıramadığınız sağlık kontrolleri içinde tazminat davası açabileceğiniz kanaatindeyim.İşten ayrılma nedeniniz olan tartışmanın nasıl bir tartışma ya da kimden ve neden kaynaklı bir tartışma olduğunu da belirtirseniz tazminat hakkınız olup olmadığı değerlendirilebilir..