Eşler arasında yapılan senet geçerli midir?
yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim. eşemle boşanma davamız var anacak sonuçlanmadı. eşim pişman olmuş ve yeniden birleşmek istiyor. bende eşemden imzalı senet almak istiyorum. sormak istediğim şu. karı koca arasındaki senet geçerli olurmu (ben bu seneti ilerde boşanma durumunda kullanmak istiyorum) tarihsiz rakamsız boş bir senet sadece isimve imzası olacak. alacağım bu seneti ilerde kullanabilirmiyim.
Cevap: Eşler arasında yapılan senet geçerli midir?
sizin sorunuza cevap verilmemiş aynı şekilde bende eşime senet imzaladım verdim senet geçerli midir yoksa değilmidir cevap verirlerse çok sevınırım.
Eşler arasında cebri icra yasağı vardır boşandıktan sonra bu yasak kalkar. Usulüne uygun senet boşandıktan sonra icraya verilebilir. Senettense sözleşme yapılması daha uygun olur.
Alıntı:
esra__ rumuzlu üyeden alıntı
çok saçma mı bir şey sordum acaba, fikir almak istiyordum sadece?
Evliliği ticarete dökmüşsünüz. Nasıl bir fayda bekliyorsunuz bu evlilikten ?
Neyin senedini alacağınızı merak ettim doğrusu? ticarette bile güvenmediğiniz, kişiden senet alırsınız? Ya bu adam bu taksidi borcu ödemezse elimde bir kıymetlie vrak olsun mantığı ile..Madem o kadar güvenmiyorsunuz, neyin savaşını veriyorsunuz?
şimdiden teşekkür ederim.cevabınıza ben 2003 yılında evlendım 2005 tarihinde eşime temınat için senet imzaladım mayıs 2011 de boşandım eşim senedi doldurmuş ve ödeme emri çıkartıp göndermiş bende icra mahkemesıne gıdıp borcun tamamına ıtıraz ettim.ne yapabilirim başka mal beyanında da bulundum.şimdiden teşekkürle.
Oturup dua edin artık :)
Usulüne uygun (doldurulmuş da olsa) senede icra hakimliğinden olumlu netice alabileceğinizi pek sanmıyorum.
Aslında bir yolu var gibi ama eşin mağdur olma ihtimaline binaen paylaşamıyorum.
Sayın avukat bey eşim nıye magdur olsun ben magdurum almadıgım parayı ödemek zorunda kalıyorum durumumda yok ne yapacam bılmıyorum
Alıntı:
av.engin oğuz rumuzlu üyeden alıntı
oturup dua edin artık :)
usulüne uygun (doldurulmuş da olsa) senede icra hakimliğinden olumlu netice alabileceğinizi pek sanmıyorum.
Aslında bir yolu var gibi ama eşin mağdur olma ihtimaline binaen paylaşamıyorum.
usulüne uygun doldurulmamış mı demek ıstedınız acaba?