Kira kontratı süre bitimi ve depozito
Merhaba,
2004 senesi Mayıs ayının ilk gününden beri aynı evde ikamet ediyorum. Bir ev satın aldığımız için evden kontrat bitiş süresinde çıkmak istiyoruz. Ancak evi yeni aldığımız için ve bu işlem bilirsiniz ki hızlı olduğu için ev sahibine dün itibarı ile sözlü olarak haber verdik.
O da bize, 3 ay önce haber vermemiz gerektiğini, kimsenin parasının kimsede kalmayacağını belirtti. Ancak, biz evden çıkarsak, evin boş kaldığı günler kadar tutarı da depozitodan keseceğini belirtti.
Bir avukat arkadaşımıza danıştım. O da 15 gün önceden ihtarname çekmemiz gerektiğini söyledi. Ancak bugün itibarı ile 13 gün kalıyor ayın bitmesine ve kanuni süremizi aşmış durumdayız.
Evin hiç bir borcu yok ve söz konusu evin içerisine inanılmaz masraf da yapmış durumdayız.
Taşınmak için bu paraya ihtiyacımız var.
Bu durumda ne yapmalıyız?
Re: Kira kontratı süre bitimi ve depozito
Merhaba ,
Bende bir konuda sizden bilgi almak istiyorum..Kira kontratımız bitmeden 1,5 ay önce ev sahibimize haber verdik ve 15 gun içinde yani kontratın bitmesine bir ay kala evi bosalttık.
Ev sahibimiz evi bosaltıktan sonra yaptıgımız kira kontratının iptali için bizimle yüz yüze görüşmeye gelmedi.Anahtarıda teslim almadı ve bir yakınına bırakmamızı istedi sonradan ev sahibiyle yapılan kontratta ev sahibimizin tc kimlik numarasının kendisinin değilde kızının kimlik nosunun oldugunu ögrendik fakat onun haricindeki hersey kanuna uygun görünüyor yani ev sahibimizle imzaladıgımız sözlesme baska bir tc kimlik numarası belirtildigi için acaba gecerlimi yoksa kanuni bir hukmu yokmu yada ev sahibimiz evrakta sahtecilikmi yaptı onu ögrenmek istiyorum.Cunku hala depozitoyu alamadık ve vereceğide belli değil sadece telefon görüşmelerimiz oldu ve kendisi evi ne zaman baskasına kiraya verebilirsem depozitide sizi o zaman verebilirim seklinde bir dönüşle olayı kapattı.Ev hala tutulmamıs ve ev sahibinin kanunen biz kira kontratında cıkmadan 1 ay önce değilde 15 gun önce haver vererek cıktıgımız için bizim depozitomuzu yakma hakkı varmıdır.Varsa eger kontrattaki tc kimlik nosu ile isim uyusmazmıgından bizim ev sahibine dava acma hakkımız olabiirmi.Beni bu konularda bilgilendirirseniz cok memnun olurum şimdiden tesekkur ediyorum..