İyi günler;
E-ticaret yöntemiyle 1'e 1 replika satışının kanunu nedir? Yasak mıdır? Yasaksa cezası nedir? Yasak değilse kuralları nedir?
Teşekkür ederim....
Printable View
İyi günler;
E-ticaret yöntemiyle 1'e 1 replika satışının kanunu nedir? Yasak mıdır? Yasaksa cezası nedir? Yasak değilse kuralları nedir?
Teşekkür ederim....
Replika nedir?
bir ürünün 1'e1 kopyasıdır. örn: Zencilerin sattığı saatler
Sahte ürün satmak suç olup, aynı zamanda üretici firma tarafından zararın tazmini için tazminat davası da açılabilir. Uygulamada lacoste davaları buna örnektir. Örneğin replica rolex satmak suçtur. İster internet yoluyla online, ister bizzat tezgahta satışı sorun çıkartır. Hem de yurtdışından gümrüksüz geliyorsa gümrük kaçakçılığı suçunu da oluşturur.
o zaman zenciler neden ceza almıyor?
Çünkü zenciler diyesim geldi. Birilerinin suç işliyor olması herkese o suçu işleme hakkı tanımaz. Yakalandıkları gibi sınırdışı edildiklerini biliyorsunuzdur belki.
Siz bunu korsan yayın kullanmak gibi düşünün bir ürünün artık bu film veyahut oyun olabilir.Siz bunu almakla bunun üreticisi firmaya zarar veriyorsunuz?Bu işten ekmek yiyen kişilere zarar veriyorsunuz.Ama bu yapılmıyor mu?Tabiki yapılıyor hemde yaygın olarak.Örneğin parfüm bugün en tanınmış hipermarketlerde bile bunun açık satışı mevcut.Ama kokunun türevi ayrı bir isme dayalı.Sizin bahsettiğiniz durumu tezgah satışı olarak yapıyorlar.Ama cezası tabiki var.
yasal değil ama alanlarda çok fazla sorun yaşamıyor bence, aldığınız yer güvenilir değilse, önünüze gelen yerden alırsanız sorun yaşamanız kaçınılmaz oluyor, ben http://www.teknosihirbaz.com buradan aldım 7 aydır kullanıyorum s3'ü, bir sorun çıkmadı.