Cevap: 5.000 TL dolandırıldım
Senet ya da benzeri bir şey var mı?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Senet ya da benzeri bir şey var mı?
Hayır, sadece telefon mesajları ve facebook mesajları bulunuyor..
Dolandırıcılk şartlarını sağlayan bir durum sezemedim ben sizin olayınızda.
Evraksız bir borç vermişsiniz. Bu, güvene dayalı bir şey. O halde arkadaşınızla konuşarak onu ikna ederek bu parayı almaya çalışacaksınız.
Verdiğiniz paranın geri alınması için ya istirdat (geri alma) davası ya da icra takibi yapabilirsiniz. İcraya itiraz ederse, itirazın iptali için dava açarsınız. Bu işlemleri avukat ile yapmanızı öneririm.
Para arkadaşının değil, başkasının hesabına gönderilmiş..birde bu var...
HMK 200/1 “Bir hakkın doğumu, düşürülmesi, devri, değiştirilmesi, yenilenmesi, ertelenmesi, ikrarı ve itfası amacıyla yapılan hukuki işlemlerin, yapıldıkları zamanki miktarı veya değerleri ikibinbeşyüz Türk lirasını geçtiği takdirde senetle ispat olunması gerekir...”
MADDE 203- (1) Aşağıdaki hâllerde tanık dinlenebilir:
a) Altsoy ve üstsoy, kardeşler, eşler, kayınbaba, kaynana ile gelin ve damat arasındaki işlemler.
b) İşin niteliğine ve tarafların durumlarına göre, senede bağlanmaması teamül olarak yerleşmiş bulunan hukuki işlemler.
c) Yangın, deniz kazası, deprem gibi senet alınmasında imkânsızlık veya olağanüstü güçlük bulunan hâllerde yapılan işlemler.
ç) Hukuki işlemlerde irade bozukluğu ile aşırı yararlanma iddiaları.
d) Hukuki işlemlere ve senetlere karşı üçüncü kişilerin muvazaa iddiaları.
e) Bir senedin sahibi elinde beklenmeyen bir olay veya zorlayıcı bir nedenle yahut usulüne göre teslim edilen bir memur elinde veya noterlikte herhangi bir şekilde kaybolduğu kanısını kuvvetlendirecek delil veya emarelerin bulunması hâli.