Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı? Mahkemem nerede görülücek?
Merhaba,
Biraz arama yaptım forumunuzda ama bu gibi bi durumla ilgili bi yanıt bulamadım tekrar açtım konuyu.
Yaklaşık 1 yıl önce bi sisteme girdim, hacke merak sarıp öyle uğraşırken nasıl olduysa girdim. Girdiğim yer hosting, domain gibi satışları yapan bir firma. Bilgisayarım alındı ve incelendi 8-9 ay kadar incelendi. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Yanı sıra bu firma dışında başka bi firma daha var hakkımda dava açan. Yani 2 adet dava var üzerimde. Herhangi bir suç unsuruna rastlanmaması biraz umutlandırdı. yaklaşık 1 yıldır hack ile alakam yok, üniversite sınavına hazırlanıyorum bilgisayarı sadece grafik tasarım için kullanıyorum dershane, yol harçlığı felan çıkarıyorum.
Tek delil Ip adresim.
Şimdi ben Hakime " Evet yaptım ama heves için uğraşıyordum, suç olduğunu bilmiyordum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Pişmanım vs.vs." mi demeliyim yoksa "bilgisayarıma virüs bulaşmış olabilir veya bir zamanlar kablosuz internet kullanıyordum başkaları giriyor olabilir o zamanlar" mı demeliyim ?
Sormak istediğim bir başka soruda, davam pazartesi günü ve ben hala mahkemenin nerde görülüceğini bilmiyorum.
İstanbul 3. asliye mahkemesi denildi bana numara sorgulama firmasından. istanbulda hangi mahkemeye gitmem gerekiyor ?
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Cevap: Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı? Mahkemem nerede görülücek?
bu soruyu yanıtlıcak bir avukat bulamassın kardes..korku adamı susturur
Cevap: Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı? Mahkemem nerede görülücek?
Bu virüs ile olmaz onu söyleyeyim çünkü bir sunucuya girebilmen için fiili olarak hareket yapılması gerekiyor bu işlemi virüsler yapamazlar. 2 davan varsa ve ip numaran zaten delil olarak yeterli. Bence hakime doğruyu söyle çünkü yalan söylesende doğru ortaya çıkacaktır, karşı tarafa zarar vermediysen belki ufak bir ceza ile yırtarsın, ama karşı tarafı mağdur ettiysen işin gerçekten zor.
Ben bu sunuculara girip sitelere saldıranlara vs. kesinlikle acımıyorum, önemli olan pişmanlığın dava edildikten sonra değil edilmeden önce olmalıydı.
Neyse bak yine vicdanım elvermedi, burada yapacağın en mantıklı şey kablosuz modemimi biri kullanmış olabilir o zamanlar bu konularda çok tecrübeli değildim şifre yapmayı bilmiyorduk vs. diyebilmen seni kurtarabilir.
Ve bir daha böyle şeylerle uğraşmaman senin faydana olur bazı yeni sistemlerde artık mac adresinde loglara kayıt edildiği için bilgisayarın parmak izini bilgisayarında birşey bulunmasa bile inkar etmen mümkün olmaz.