Avea'ye telefnonla verilmiş tahhatütün yerine getirilmemesinin yaptırımı nedir?
Merhaba. Değerli hukukçular, avea kamu hattımı vodafone geçirdikten sonra avea bana taahüt ihlali yaptığımı belirterek 240 liralık fatura gönderdiler. Müşteri hizmelerini aradım bana 7.1.2012 tarihinde telefonla taahütte bulunduğumu söylediler. Bundan 5-6 ay önce aveadan beni arayıp 12 ay aveada kalma sözü verisem %20 indirim alacağımı söylemişlerdi. Tabi ben bunu unuttum faturamda otomatik ödemede olduğu için indirimi farketmedim, taahüdü unuttum. 3-4 ay indirip yapılmış fakat ben hattı vodafona taşıyınca 240 lira cezalı fatura gönderdiler.
Sorum şu; Telefonla verilen taahüdün hukuki yaptırımı nedir?
Cevap: Avea'ye telefnonla verilmiş tahhatütün yerine getirilmemesinin yaptırımı nedir?
12 ay kalmazsanız yaptırımının ne olacağını sormuş muydunuz o sırada?
Cevap: Avea'ye telefnonla verilmiş tahhatütün yerine getirilmemesinin yaptırımı nedir?
Telefonla 5-6 ay önce olduğu için hatırlamıyorum ama muhtemelen demişlerdir. Demiş olduklarını kabul edelim.
Telefonla verilen ve sizin bilginiz dahilinde yapılan sesli kayıtların hukuki dayanağı vardır.Size tüm şartları içeren, sözünüzü kayıt altında söyleterek kabul ettiğinizin beyanı ile saklarlarsa elbette bu durumu kabul ettiğiniz anlamına gelir.Bırakın 200-300 liraları, bankaya telefonla(tum gizli şifreler, kızlık soyadları, tek seferli şifre kullanımı ile kişinin o kişi olduğuna emin olunduktan sonra)50 binlıralık 100binliralık para transferleri gerçekleştiriliyor.Sanıyorum ortada belge yok deyip verdiğiniz taahüdü tek taraflı bozmayı ve bu parayı ödememeyi düşünüyorsunuz ancak bu mümkün değil.Yapılan işlem hukuki çerçevededir ve kişiler kanunlar ve iş yaptıkları firmalara karşı sorumludurlar.Ödemezseniz icra yoluyla tahminen masraf ve faizlerle 3 katını ödersiniz.Kolay gelsin.
Bazıları "üçkağıt" yapıyorlar burada. Vazgeçme şartlarını söylemiyorlar. Telefon görüşmesinde eğer sayın üye özellikle sormadı ise, fesihteki cezai şarttan bahsedilmemiş olması mümkün. Böyle bir durumda sonuç ne olur bilmiyorum.
Cevap yazan herkese teşekkkür ederim. Borcu ödeyeceğimde olayın hukuki yönünü merak etmiştim. Teşekkürler.