Denkliği Kaldırılan Sınav Sonucu Hakkında
Merhaba;
Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 2009 yılında aldığı bir karar ile TOEIC sınavının KPDS/ÜDS sınavına denkliği kabul edilmiştir. Bu süreç içerisinde kamu kurumlarında bu sınav sonucu aynen KPDS/ÜDS gibi kullanılabilmekteydi. Kasım 2011'de Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun aldığı bir karar ile aniden ve sebep gösterilmeden sınav sonucunun denkliği kaldırıldı. Daha sonra yayınlanan bir başka Karar ile halen akademik personel olarak görev yapan personelin sınav sonuçlarının 2012 yılında yapılacak ilk KPDS/ÜDS sınavına dek geçerli olacağı belirtilmişti.
2011 Temmuz ayında bu sınava girdim ve KPDS 63'e denk gelen bir puan aldım. 15.02.2012 tarihinde BİMER kanalı ile Bilgi Edinme Başvurusunda bulunarak sınav sonucumun ne zamana dek geçerli olacağını sordum. Biraz gecikmeli de olsa 30.05.2012 tarihinde "Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş olup, 2012 İlkbahar Dönemi Kpds ve Üds dönemine kadar geçerli olup bu tarihlerden itibaren geçerliliği kalmamıştır." şeklinde bir cevap aldım.
Acaba bu Karara itiraz etmem veya Karara yönelik bir dava açmam mümkün müdür? Süreyi geçirmiş durumda mıyım?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Denkliği Kaldırılan Sınav Sonucu Hakkında
YÖK'e TOEIC sınavınızın denkliğinin kabul edilmesini talep eden bir dilekçe yazınız. Red cevabı gelirse veya 60 güne kadar cevap vermezlerse Danıştay'da hem idari işlemin hem de ilgili YÖK kararının iptali için dava açınız derim. Bir avukattan yardım almanız faydalı olabilir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Acaba BİMER kanalı ile yaptığım başvuru ve cevabı sizin bahsettiğiniz dilekçe yerine kabul edilir mi?
BİMER dilekçenizde TOEIC sınavınızın denkliğinin kabul edilmesini talep etmişseniz olabilir ancak sadece nedenini vs. sormuş iseniz sonuç alamazsınız maalesef. Bu nedenle doğrudan YÖK'e TOEIC sınavınızın denkliğinin kabul edilmesini talep eden bir dilekçe yazınız diyorum.