Faturasız ve kullanma kılavuzu olmayan mallar
Türkiyede bazı ticari kurumlar verdikleri eğitim yanında hediye faturasız bilgsayar , cep telefonu v.s aletler veriyorlar bunların cezbine kapılan insanlarda bu kurumlardan eğitim alıyorlar ya da ürün satın alıyorlar bu işletmeler nasıl bu kadar rahat olabiliyor faturasız, kullanma kulavuzu olmayan aletleri vermeye bunların hukuken bir yaptırımı yokmu neye güveniyorlar
Cevap: Faturasız ve kullanma kılavuzu olmayan mallar
Özellikle PC ve cep telefonunda cihazın faturasını sormanız gerekiyor, getiren firmaya cihazın seri numarasından sorgulayabilirsiniz..
kullanılmıştır o cihazlar..ikinci eldir vs...
Peki bunlara karşı dava açılsa nasıl sonuçlanır acaba resmen duygu sömürüsü yapıyorlar arkadaşımın başına geldi kursa kayıt yaptırırsan tablet pc hediye demişler verdikleri tablet pc 100 tl değerinde kurs ücreti ise 3000 tl vede içinde kullanma kılavuzu garantisi v.s yazılı hiçbirşey yok hukuken bunlar suç değilmi yaptırımı yokmu?
Arkadaşlar lütfen bu konuda bilgisi olnlar açıklama yapabilirmi
Bu bir hediye değil mi?
Hediyenin garantisi olmaz diyecekler herhalde.
Zannedersem bunları doğrudan Çin'den bir şekilde getirtip servis garanti v.s. olmadığından çok ucuza malediyorlar.
Bence burada bir "vergi kaçırma" olayı da var.
Eğitimin KDV si elektronik cihazdan daha düşük değil mi?
Gazetelerin bir ara tabak çanak vermesi olayına benziyor.
Kaçak ürün olma ihtimali yüksek veya yukarıda bahsedilenler gibi her cihazın içerisinde veya üzerinde nerden geldiği yer alır eğer ki o ürünün bilgileri gümrüktekilerle uyuşmuyorsa bilin ki ürün kaçaktır.Ve dava edildiğinde o eğitim kurumu vs. cezalarla karşılanır hatta korsan yazılım veya ürün dağıtımından dolayı sorumlular ağır yaptırımlarla karşılaşır.Tahminim bu yöndedir.