Cevap: Ceza efinden firar mirasçı gelmiyor imza atmıyor
s.a
öncelikle herkeze kolay gelsin gönül isterdik i bu sorunlar hakla hukukla olsun ama olmuyor lütfen bana biri yardım ede bilirmi konu : ban ka kredisiyle konut kredisi kullanan baba 8 yıldır borcunu ödüyor sonrasında vefat ediyor
ve yasam sağlık sigortasının olmadıgı öğreniliyor bunun üzerine banka ya aile bireyleri gidip sorduklarında napılması gerekiyor diye bir kac defa gidiliyor bankanın cevabı bizim subemizle işiniz kalmadı genel müdürlük sizi arayıp bilgi vere cek diye yanıtlıyor bunun üzerine aradan 3 ay gibi bir süre geciyor ve banka ya tekrar gidildiğinde siz borcunuzu ödemediniz avukatlık oldunuz diyor avukatta kalan 30 bin tl lik borcu faizi falan filan diyerek 40 bin tl yapıyor getirdin getirdin yoksa ben satarım evi diyor bunun üzerine ben borç alarak sağdan soldan borcu kapattım fakat evi satmamız gerekiyor ki cektiğim borcu kapata biliyim ailede herkez onay veriyor sadece ceza evinden firar olan sahıs hiç bir sekilde imza falan atmam ben diyor bana yar olmadı sizede yar olmasın diyor üstelik annesinin üstüne 15 bin tl kardesinin üstüne 20 bin tl borç takmıs biri bu kişi ben yakalanırım falan diyor katiyen notere falan gelmiyor eşi varsisi oldugu halde yollamıyor üstelik ben ne olursa oldun hakkıma düşeni alırım diyor istediğinizi yapın diyor annesi daha yasıyor zaten toplamda evin değeri 160 bin tl bu sorunu nasıl çöze biliriz annem evlatlıktan ret ediyim diyor hepimiz toplanalım yapılması gereken ne ise onu yapalım diyor sadece bu kişi kalıyor bunun bir yolu yordamı varmıdır
yardımlarınızı bekliyorum saygılar
Cevap: Ceza efinden firar mirasçı gelmiyor imza atmıyor
Evlatlıktan ret diye bildiğiniz şey, mirasçılıktan çıkarmaktır.
Annenizin cezaevi firarisi kardeşinizi mirasçılıktan çıkarması da işe yaramaz.
Şu anda tek yol ortaklığın giderilmesi davası açmak gibi görünüyor.