Ehliyetsiz, alkollü araç kullanma
Merhabalar.
Ehliyetimi 2. kez alkollü yakalandığım için 2 yıl el konuldu. Bu süre zarfında ehliyetsiz ve alkollü bir şekilde trafik denetiminde yakalandım.
Yüksek promil alkol ve ehliyetsiz olduğum için savcılığa sevk edildim.
Savcı tarafından çağrılacağımı söylendi ve beni gönderdiler.
Bu tip bir durumda nasıl yol izleyebilirim, ne yapmam gerekir ve nasıl bir ceza ile karşılaşırım.
Teşekkürler.
Cevap: Ehliyetsiz, alkollü araç kullanma.
Off off off aslında cinayete teşebbüs suçundan yargılanman lazım ama hukuk sistemimiz bu kadar acımasız değil.
En az 5 yıl ehliyetinize el koyarlar.
1300 küsür lira ceza ödersiniz.
6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezanız var.
Sen muhtemelen 1 yıl ceza alırsın paracezasına çevirirler. 7500-10 000 TL arasında ödersin.Yok ben ödeyemem hapis yatarım dersen öyle birşey yapıyorlar mı bilmiyorum
5 yıl bitince psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesinde uygun bulurlarsa belgeni iade ediyorlar.
Alıntı:
sedat35 rumuzlu üyeden alıntı
Off off off aslında cinayete teşebbüs suçundan yargılanman lazım ama hukuk sistemimiz bu kadar acımasız değil.
En az 5 yıl ehliyetinize el koyarlar.
1300 küsür lira ceza ödersiniz.
6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezanız var.
Sen muhtemelen 1 yıl ceza alırsın paracezasına çevirirler. 7500-10 000 TL arasında ödersin.Yok ben ödeyemem hapis yatarım dersen öyle birşey yapıyorlar mı bilmiyorum
5 yıl bitince psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesinde uygun bulurlarsa belgeni iade ediyorlar.
Öyle bir şey kesin yaparlar.
Yani devletin misafir hanesinde kim kalmaz ki.? Ya para ya yatış.
6 ay ile 2 sene arasında hapis cezasınla yargıladıklarını duydum bende. günlüğü ne kadar olarak ödeniyor para cezası ?
ilginiz için tşk.
20 tl-100 tl arası, Hakim taktiri ne bağlı diye biliyorum.
Cevap: Ehliyetsiz, alkollü araç kullanma