-
İlginç bir komplo
Kameralarla izlenen bir kurumda, bir işim vardı ve eşimle birlikte iki çalışanın bulunduğu bir odada yaklaşık 10 dakika kaldık. İade etmeleri gereken bir parayı alabilmek için dilekçe yazdık ve çıktık. Ancak orda çalışanlardan biri benim kendisine hakaret ettiğimi, eşimin ise üstüne yürüyüp kolundan tutup sarstığını iddia ederek şikayetçi olmuş. Diğer çalışan da şahitlik edecekmiş. Odada kamera yok ancak çok kişinin bulunduğu koridorlarda güvenlik kameraları mevcut ve görüntülerden herhangi bir anormal durumun olmadığı görülüyor. Üstelik hiçbir bağırma, tepki yok, güvenliğe ya da müdürlerine gidip durumu anlatma/şikayet etme yok. Hanımefendi birkaç saat sonra mesaisi bitince gidip rapor(koldan tutup sarsmanın nasıl bir raporu olabilir?) almış ve şikayette bulunmuş. Alacağımız parayı vermemek için bir komplo olduğu kesin. Ne yapmalıyım? Suçsuzluğumu nasıl ispatlarım? ve daha da önemlisi bu iftiracı hanımefendi bu işten birşey elde edebilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: İlginç bir komplo
Saygıdeğer hanımefendi.Kanunlar önünde bir insanı alacağınız için dövmeniz bile,karşılığında borcun silinmesi anlamına gelmiyor diye biliyorum.:) Darptan dolayı bir dava olur onda da belirtmiş olduğunuz kamera görüntülerini delil sunarsınız gerisi allah kerim
-
Hayır tabi ki alacağım silinmez ama almama yoluna gitmem karşılığında davadan da vazgeçecekleri kesin. Ancak hukuk sistemimiz sadece yanındaki iş arkadaşının şahitliğine bakarak beni suçlu bulursa artık ne denebilir ki? O zaman birini suçlamak hatta ceza almasını sağlamak bu kadar kolay olmamalı.
-
Al işte değerli hukukçular buna da cevap versin..Darp raporu böyle önüne gelene nasıl veriliyor ? esraaçıl adlı arkadaş yalan söylüyor diyeceğim de yok , aynı şey bizimde başımıza geldi bağıran birisini ağzını kapatıp kapı dışarına çıkarttığımız için hakkımızda kasten adam yaralama suçundan dava açıldı neyseki ben müdahale etmedim eden arkadaşımız hapis cezası aldı para cezası erteleme derken... Doktorlar bekliyor sanırım birisi gelse de darp raporu versem diye.. esraaçıl yakınmada haklı bu konuda işte bu kadar basit bu işler.. " 2-3 ay hapis cezası kapınızda " diyebilirim. Asla vazgeçmeyin nasılsa cezanız kesin raporla mahkemeye çıkıpta ceza almayan pek yok.