Mahkemeler arası bir bağ olmalı diye biliyordum?
öncelikle merhabalar mersin anamurdaki hakaret davam a gitmesem ve bulunduğum ilin hakimine savcısına vs gitsem ifade versem bu nasıl olur? mahkemede müşteki ile karşılaşmak kesinlikle istemiyorum yada dahada olmazsa polis zoruyla getirme çıkana kadar beklerim...lütfen yardım ..
Cevap: Mahkemeler arası bir bağ olmalı diye biliyordum?
Sizin elinize celp gelmemiş olması gerekir yada celbi yanlış yorumladınız. Çünkü Kanunlarımızda ''istinabe'' yada ''talimat'' yolu ile ifade alınması vardır. Yani yerel mahkeme sizin adresinizin başka şehir olduğunu gördüğünde talimat ile ifadenizin alınmasını ister. Bu husus unutuldu ise ki çok zordur ilgili mahkeme kalemini aramanız gerekmektedir.
Ancak ilerleyen bir duruşma ise ve hakim yüzleşme istediyse sizi mahkeme huzuruna çağırtabilir. Gitmemeniz durumunda ''mevcutlu sevk'' istenir.
celp gelmedi bana polis çağırdı savcı sosyal mali durumumun incelenmesini istemiş ama ben mersin anamura gitmeyi kattiyen istemiyorum o kızla karşılaşmayı sanık müştekil olarak falan yani antalyada versem ifademi bu mümkünmü olur
Yukarıda açık ve net yazdım olur. Zaten çok gerek duyulmadıkça çağırmazlar çağrılacak bir durumda yok.
peki ifademi kime vereceğim savcıya mı yada yine mahkeme günüm belli olup hakime mi tekrar teşekkürler