Cevap: Altsoyun saklı payı
P, M ile K'nın ortak çocugu mu yoksa K'nın ilk evliliğinden gelen biri mi?
Bu ne ya ,matematik sorusu mu ,brezilya filmimi anlam veremedim:)
P kimlikte anne babası kim ise onların mirasçılarıdır. Vasiyet yok ise. Açık yada saklı pay mirasçısı olamaz. P ancak K nin mirasçısıdır.
K- M ye mirasçıdır.
P ile K arasında sıkıntı mı var.?
İnşallah doğru anlayıp doğru açıklamışımdır.
P,K'nın çocugu yani 2. evlilik sonucu olmamıştır.K'nın ik evliliğinden olmuştur
M nin mirasçıları ilk evlilikten olan çocukları ve K dir. P Şuan K nin mirasçısıdır.P öz annesi vefat ettiğinde bırakacak mirası oldu ise ona hissedardır babası ile babası. K tekrar evlilik yapsa yada hayat boyu onlarca evlilik yapsa vasiyet olmadıktan sonra mirasçı olamaz benim bildiğim.
K ile P arasında sorun mu var diye sormamın sebebi,acaba M den K ye miras kadı benimde payım var düşüncesi mi.? Yoksa M nin çocuklarına düşen pay kadar bana da mı düşer sorusu.?
Kısaca benim bildiğim P ancak kimliğinde yazan anne,babasının mirasçısıdır.Eğer M vasiyetname yapıp P ye pay verseydi o zaman P mirastan pay alabilirdi.
İnşallah doğru anlayıp doğru anlata bilmişimdir.Nereden buldun M-K-P kodlarını.? Bu arada sen hangi tarafsın yorum işine gelmedi ise söylenme.?:)
Sayın Faruk Bey,ben hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim ve bu soru da bizim sınav sorusuydu.Ben P'nin M'nin saklı pay mirasçısı gibi kabul etmiştim galiba yanlış yapmışım.Belki Yargıtay'ın da bu konuda istisnai kararları vardır diye umuyordum ama yok galiba.Böylelikle sınav sorusunun biri kaçmış olduuu :)
Alıntı:
emrahözyürek rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Faruk Bey,ben hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim ve bu soru da bizim sınav sorusuydu.Ben P'nin M'nin saklı pay mirasçısı gibi kabul etmiştim galiba yanlış yapmışım.Belki Yargıtay'ın da bu konuda istisnai kararları vardır diye umuyordum ama yok galiba.Böylelikle sınav sorusunun biri kaçmış olduuu :)
Eğitiminde başarılar dilerim. Ben sadece mantık yürüttüm.Yürüttüm ama senin cevabın hakikaten yanlış olmuş.
Benim bilgim bu sitede okuduklarımdan ibaret.
Belki meslektaşlarından olumlu cevap gelir.Ben yanılmış olayım,sen bir soru doğru cevaplamış ol.:)