Cevap: İşten çıkarılıyorum
Kaybedersiniz.
Hatalısınız.
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Kaybedersiniz.
Hatalısınız.
Rapor hakkında işveren bilgi sahibidir. İşçi ikinci bir iş yaptığını 4 ay öncesinden işverene bildirmiştir. İşveren 4 ay gibi uzunca bir sürede bu duruma rıza göstermediğini işçisine bildirmiş midir? Raporlu olan işçinin evden dışarı çıkmasını engelleyen bir mevzuat var mıdır? İş akdi haklı mı geçerli mi nedenle feshedilecek, işçiye kıdem ve ihbar ödenecek mi ödenmeyecek mi, fesih gerçekleştiğinde işçi işe iadeyi mi, yoksa tazminatlarını istemektedir. Henüz hiç bir şey belli değil.
İşçi hangi hali kaybedecek? Hemen "Kaybedersiniz" şeklinde kestirip atmayın bence.
öncelikle konuya olan ilginize teşekkür ederim.sözleşmemin bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesh edileceğini biliyorum.çünkü 3 ay önce bir başka iş arkadaşım (dükkanı vardı ve o 4 yıldır işletiyordu) farklı sebepler gösterilerek çıkarıldı.sorunum ben gerçekten o iki seferdede sadece dükkana uğradım.kısıtlı sürelerde kaldım.evet foto var fatura var.ama o kısıtlı sürede gelen müşteriye yaptığım satıştı sadece.elemanım ya tuvalette ya yemekteydi.kaldıki hali hazırda çalışan elemanım var.ve psikiyatrik rapor almışım.yatmayı istarahati gerektiren bir rahatsızlık değil.ben gerçekten kısa sürelerle durdum ancak şimdi böyle bir şekilde çıkarılmak gücüme gidiyor..
Alıntı:
öyküm1051 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle konuya olan ilginize teşekkür ederim.sözleşmemin bildirimsiz ve tazminatsız olarak fesh edileceğini biliyorum.çünkü 3 ay önce bir başka iş arkadaşım (dükkanı vardı ve o 4 yıldır işletiyordu) farklı sebepler gösterilerek çıkarıldı.sorunum ben gerçekten o iki seferdede sadece dükkana uğradım.kısıtlı sürelerde kaldım.evet foto var fatura var.ama o kısıtlı sürede gelen müşteriye yaptığım satıştı sadece.elemanım ya tuvalette ya yemekteydi.kaldıki hali hazırda çalışan elemanım var.ve psikiyatrik rapor almışım.yatmayı istarahati gerektiren bir rahatsızlık değil.ben gerçekten kısa sürelerle durdum ancak şimdi böyle bir şekilde çıkarılmak gücüme gidiyor..
İşverenin fotoğraf çekmekteki ve fatura kestirmesindeki amacının faturayı size haklı nedenle fesih olarak iade edeceği apaçık ortada.
Siz "4 ay önce kendi adıma hediyelik eşya dükkanı açtım..işyerimi durumdan bilgilendirdim ve dükkanıma sigortalı bir eleman aldım." diyorsunuz.
1-Bu durumu ispatlayabiliyor musunuz?
2-İşveren bu duruma rıza gösterdi mi?
3-İşverenin yaptığı iş ile sizin açtığınız dükkanın işleri aynı ya da benzer bir iş mi?
4-Sık sık rapor alıp kendi işyerinizde mi çalışıyorsunuz?
Bakın aşağıdaki linkte ne denilmiş;
"Etik olan işçinin, etiyle sütüyle işverenin emrine girmesidir. İşi aksatmamak kaydıyla ve yapılan işle bağlantılı olmamak üzere, iş sözleşmesinde veya T.İ.S. aksine bir hüküm yoksa, işçi istediği işi yapabilir." https://www.hukuki.net/showthread.php...ti-su%E7-mudur
iş yeri açacağım bilgisini sözlü olarak bildirdim ve üzerinden 4 ay geçti olumsuz bir yaklaşım almadım.bu şekilde kendi üzerine iş yeri olan başka çalışma arkadaşlarımda mevcut.bir sıkıntı yaşamadılar.sözleşmemizdede bununla ilgili bir madde yok ve dükkanı açarkende hep bu hususlara dikkat ederek açtım..açtığım dükkan rekabet oluşturacak bir içerik içermiyor .son maddeye istinaden de son 2 aydır ara ara rapor almaktayım ve psikiyatr dan alınmış panik atak ve depresyon raporları..işyerimizin ihalesi 2 yıl sonra bitiyor ve ihale yenilense bile tazminatlarımızı almamız gerekiyor.yavaş yavaş kurtulduğumuz kardır diyorlar.bunu tahmin ederek doğru düzgün uğramadım bile dükkana ama yinede dükkanda geçen kısa süreleri kullanmışlar.gerçekten gidip saatlerce otursam ve rahatsız olmasam haklılar hakettim derim ama durumdan istifade etmeleri üzücü..
Maalesef patronlar oldukça tecrübeliymiş bu konuda, sizin orada bulundugunuz anda elemanlarının sizden alışveriş yapmaları özellikle takip ettikleri gibi bir his bıraktı bende
Alıntı:
semine rumuzlu üyeden alıntı
Maalesef patronlar oldukça tecrübeliymiş bu konuda, sizin orada bulundugunuz anda elemanlarının sizden alışveriş yapmaları özellikle takip ettikleri gibi bir his bıraktı bende
Haklısınız..Büyük ve dünyaca nam salmış bir şirketin bu tür küçük hesaplarla hareket etmiş olması 6 yıllık emek vereni olarak çok şaşırttı beni..Uzun bir süreç takip etmiş olmalılar çünkü bi kaç gün aralıkla gidip fazla kalmıyordum..Ancak elimden gelen mücadeleyi vereceğim..
Raporlu olduğunuz zamanda dükkanda görülmeniz çok olumsuz bir izlenim yaratır ..
pek birşey tutturamazsınız gibime geliyor..
Bünyesinde çalıştırılan bir işçinin fotoğraflarını çekmek suç değil mi.? Sonuçta turist gelip manzara yada tarihi eser fotoğrafı çekerken kareye girilmiyor.
İzinsiz ses kaydı yasak,fotoğraf serbest mi.?