Bölge Çalışma Md. Şikayeti

Merhaba,
forumda yazdığım "Maaş alamadım", konumdaki cevaplara istinaden bölge çalışma md.'ne şikayetimi bildirdim. Bununla ilgili öğrenmek istediğim bir şey vardı?
 2 aylık maaşımı vermeyen işyerimi bölge çalışma md. şikayet etmiştim. (Yaklaşık 25 gün oldu)
 Birincisi, işyeri sahiplerinin haberi olmuş mudur? Herhangi bir tebligat ya da iş müfettişleri gitmiş midir?
 İkincisi, işe girerken sözleşme imzalamadım. 2 hafta deneme süresi denmişti, ki çok da önemsemediler bu süreyi ben işime devam ettim. 
2 aylık deneme süremiz vardı deyip, benim aleyhime olacak şekilde bilgi vermeleri mümkün mü?

Zamanınızı ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla

Cevap: Bölge Çalışma Md. Şikayeti

sözleşme yoksa deneme süresi 2 aydı diyebilirler çünkü iş kanunu 2 aya kadar deneme süresi öngörür.
Ancak deneme süresindede sigortanız ve maaşınızın tam olarak size yatırılması verilmesi gerekir. deneme süresince bedava çalışılmaz.
deneme süresi sadece 2 ay içerisinide sebepsiz fesih hakkı verir. geçmiş olsun.

Alıntı:

moonblood rumuzlu üyeden alıntı

sözleşme yoksa deneme süresi 2 aydı diyebilirler çünkü iş kanunu 2 aya kadar deneme süresi öngörür.
Ancak deneme süresindede sigortanız ve maaşınızın tam olarak size yatırılması verilmesi gerekir. deneme süresince bedava çalışılmaz.
deneme süresi sadece 2 ay içerisinide sebepsiz fesih hakkı verir. geçmiş olsun.

İlginize teşekkür ederim.
Sigorta konusunda sıkıntım yok, sigorta primlerim yatırılmış. Sadece maaş alamama mağduriyetim var.
Şikayetten itibaren 25 günlük bir süre geçti. Sizce haberleri olmuş mudur? Bu konuda bir fikriniz var mı?

Haberinin olup olmaması incelemenizi yürüten müfettişin iş yoğunluğuna bağlı. Bölge Çalışma Müdürlüğü'nü arayıp müfettişle bizzat görüşürseniz kesin bilgiyi alırsınız. Keza bir incelemeye 10-15 günde de başlanır, bazen de iş yoğunluğuna bağlı olarak 3-5 ay sonra da olabilir...

Alıntı:

ozbey2001 rumuzlu üyeden alıntı

Haberinin olup olmaması incelemenizi yürüten müfettişin iş yoğunluğuna bağlı. Bölge Çalışma Müdürlüğü'nü arayıp müfettişle bizzat görüşürseniz kesin bilgiyi alırsınız. Keza bir incelemeye 10-15 günde de başlanır, bazen de iş yoğunluğuna bağlı olarak 3-5 ay sonra da olabilir...

Anladım, cevabınız için çok teşekkür ederim.

ben 170 i aradım izin parası ödenmedi diye  1 hafta içinde iş yerini basmışlar ama bize dönen yok. tebligat göndereceklermiş.. Bu arada, bimer'e de şikayette bulunabilirsiniz.. başvurup dilekçe verecek o kadar çok makam varki insanın kafası karışıyor.. hiç çözüm olmaması durumunda bireysel yerine vekil ile sonuca daha çabuk  varılır kanısındayım..

Alıntı:

moonblood rumuzlu üyeden alıntı

Deneme süresi ancak yazılı bir iş sözleşmesinde deneme süresinden bahsedilmişse kabul edilir. Yazılı olarak tanımlanmış bir deneme süresi yoksa, otomatik olarak ilk 2 ay için deneme süresi tanımlanmış olmaz.