İşe iade davası gizliliğii?
Merhaba.
İş yerime, haksız işten çıkardığı için dava açmak istiyorum.
Fakat sonraki işe alım süreçlerinde bu davanın karşıma çıkmasından endişe ediyorum.
Bu sebeple dava açıp açmama konusunda kararsız kaldım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
Teşekkürler.
Cevap: İşe iade davası gizliliğii ?
Ne şekilde karşınıza çıkması sizi korkutan?
İşe iade davasını açtıktan sonraki süreçte gireceğiniz yeni işte, o dava ile ilgili illa ki izinler alacaksınız, hiç karşınıza çıkmama ihtimali yok.
Ayrıca işe iade davası mı, tazminatlar için alacak davası mı ... hangisi daha doğru olur sizin için, bunu da iyi değerlendirmenizi öneririm.
Dava süreci bittiğinde peki ? Bu süreçten sonra girmek istediğim iş olursa benim eski iş yerime işe iade davası açtığım görülebilir mi ? Açmak istediğim dava işe iade davası. Normal tazminatımı verecekler zaten.
Tabi şirket politikası olarak işe iadeleri kabul etmiyor. Bu durumda ne olur bilemiyorum. Daha önce birkaç arkadaşım da çıkarılmıştı. Davayı kazandılar, işe iade alınmayıp ücretleri ödendi.
Eski işyerinize açtığınız davayı, işe girmek istediğiniz firmanın doğrudan görebileceği bir yer yok, hakkınızda araştırma yaparken eski işyerinizi de arayıp nedir kimdir bu arkadaş nasıl biridir neden ayrıldı diye sormadıkça veya siz söylemedikçe göremez.