Sonradan alınan Toki dairesinde Site Yönetimine olan Borç
Merhabalar hukukinet ve takipcileri
Aşağıdaki konu ile ilgili görüşlerinize ihtiyacım var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yazıyı Tokiye gönderdim fakat cevap alamadım.
26.04.2012 tarihinde Eskidji aracılığıyla Tokiden bir daire satın aldım.Sözleşmemi 21.05.2012 tarihinde Halk Bankasında imzaladım.Daire Aksaray ili 4. Etap C6 blok Daire 7 de bulunmakadır.
Sözleşme imzaladıktan 3 gün sonra 4. etap site yönetimi tarafıma 1700 TL civarı bir borç çıkardı.
Görüşmemizde ise bu tutarın Toki den istendiğini fakat Toki’ nin ödeme yapmadığını belirtti.
Kendilerinden bu tutarı Toki’ den talep etmiş olduğu ve ödenme yapılmayacağına dair yazışmaları talep ettim fakat bu yazışmalar tarafıma verilmedi.
Dairenin mülkiyeti tarafıma 21.05.2012 tarihinde geçtiğini ve yapmış olduğum sözleşmede ödenmemiş aidat borcu vb. ödemelerin ALICI tarafından ödeneceği ile ilgili bir madde bulunmamaktadır.
Konunun açığa kavuşturulması için sizden talebim Aksaray 4. Etap C6 Blok Daire 7 için site yönetimine yapmış olduğunuz ödemeler ve yazışmaları talep etmekteyim.
Cevap: Sonradan alınan Toki dairesinde Site Yönetimine olan Borç
KMK.20
Tapuya tescil tarihinden sonra oluşan ortak giderlerden, arsa payınız oranında sorumlusunuz.
Tapuya tescil tarihinden önceki giderleri eski sahip öder.
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
KMK.20
Tapuya tescil tarihinden sonra oluşan ortak giderlerden, arsa payınız oranında sorumlusunuz.
Tapuya tescil tarihinden önceki giderleri eski sahip öder.
Merhaba Hızlı cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
Aldığım daire Halk Bankası üzerinden 10 sayfalık sözleşme yapılarak 120 ay vadede alınmıştır.
Sözleşme haricinde hiçbir belge bulunmamaktadır.
Dairelerde yaklaşık 1 yıldır oturuyorlar.Ben 21.05.2012 tarihinde Bankadan sözleşmemi imzaladım.
Bu durumda bu meblayı benden alabilirlermi....
Elinizde tapu varmı.
Tapunuz var ise Tapuya kayıt ve tescil tarihi belirleyici.
21.05.2012 tarihinden önceki ortak giderlere itiraz edin.
21.05.2012 tarihinden sonraki ortak giderleri kmk.20 ye göre arsa payım oranında öderim deyin.
T.C. YARGITAY 18. HUKUK DAİRESİ E. 2002/7159 K. 2002/9012 T. 1.10.2002
• KAT MALİKİNİN ORTAK GİDERLERDEN SORUMLULUĞU ( Kat Mülkiyetinin Devri Halinde Eski Malikin Aidat Borcundan Yeni Malikin Sorumlu Tutulamayacağı )
• ORTAK GİDER BORCUNDAN SORUMLULUK ( Kat Mülkiyetinin Devri Halinde Eski Malikin Aidat Borcundan Yeni Malikin Sorumlu Tutulamayacağı )
• ESKİ MALİKİN AİDAT BORCUNDAN YENİ MALİKİN SORUMLU TUTULAMAMASI ( Kat Mülkiyetinin Devri Halinde ) 634/m.20
ÖZET : Dava ortak aidat borcunun tahsili ile ilgili icra takibine yapılan itirazın iptali istemine ilişkindir. Dosyada toplanan belgelere ve özellikle tapu kaydı içeriğine göre davalının 18 nolu bağımsız bölümü 9.3.2000 tarihinde satın aldığı takibe ve davaya konu edilen ortak gider alacağının davalının bağımsız bölüm maliki olduğu tarihten önceki aylara ilişkin bulunduğu anlaşılmaktadır. Saptanan bu durum karşısında davalının, kat maliki olmadığı dönemle ilgili ortak gider borcundan sorumlu tutulmayacağı gözetilmeden davanın kabulü ile aleyhinde hüküm kurulması doğru görülmemiştir.
Bilgi için çok teşekkürler.
Sizler gibi konusunda uzman olan ve çevresine bu konuda destek olan herkese çok teşekkürler.
Merhaba Arkadaşlar
TOKİ açmış olduğum konu ile ilgili aşağıdaki mail'i yollamış.Sözleşme maddesinde geçmiş dönem oratak gider aidat gideri ile ilgili bir madde bulunmamaktadır.Bana bildirilen borçlar ben sözleşme imzalamdan önce yapılmış harcamalara aittir.
Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekli.Hepinize çok teşekkürler....
Gayrimenkul satış söazlaşmesinin 6. maddesinde "ALICI, Yönetim Planı ve KMK'nda öngörülen ortak giderlerden işbu sözleşmeye konu bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak ve tesislere ilişkin gider payı ile birlikte anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay ilgili yönetime ödemeyi kabul ve taahhüt eder." hükmü bulunmaktadır. Bilgilerinize
Alıntı:
HAKULU rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar
TOKİ açmış olduğum konu ile ilgili aşağıdaki mail'i yollamış.Sözleşme maddesinde geçmiş dönem oratak gider aidat gideri ile ilgili bir madde bulunmamaktadır.Bana bildirilen borçlar ben sözleşme imzalamdan önce yapılmış harcamalara aittir.
Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekli.Hepinize çok teşekkürler....
Gayrimenkul satış söazlaşmesinin 6. maddesinde "ALICI, Yönetim Planı ve KMK'nda öngörülen ortak giderlerden işbu sözleşmeye konu bağımsız bölüme (GAYRİMENKUL) isabet eden miktarları, toplu yapı alanındaki ortak ve tesislere ilişkin gider payı ile birlikte anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli olmak üzere her ay ilgili yönetime ödemeyi kabul ve taahhüt eder." hükmü bulunmaktadır. Bilgilerinize
Yönetim ile iletişime geçip hangi MİKTARIN "anahtar tesliminin gerçekleştiği veya teslim ihbarında belirtilen sürenin içinde bulunduğu aydan geçerli " bu dönemden öncesine, hangi MİKTARIN sonrasına ait olduğunun belirtilmesini talep ediniz.
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Bu konutlar teslim olallı 1 yıl oldu son ay içinde sadece aidat borcu vardı onuda yatırdım.Teslim aldığım ay içinde başka bir ödeme yoktu.Bunuda yazılı talep edebilirim.Bundan sonraki süreçte neler yapmalıyım beni bu konuda yönlendirirmisiniz.Borç için icra takibi yaparlarsa vb. nasıl hareket etmeliyim.
Alıntı:
HAKULU rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Bu konutlar teslim olallı 1 yıl oldu son ay içinde sadece aidat borcu vardı onuda yatırdım.Teslim aldığım ay içinde başka bir ödeme yoktu.Bunuda yazılı talep edebilirim.Bundan sonraki süreçte neler yapmalıyım beni bu konuda yönlendirirmisiniz.Borç için icra takibi yaparlarsa vb. nasıl hareket etmeliyim.
Site Yönetiminden Mesaj geldi.Borç tutarının bu ayın sonuna kadar ödenmemesi durumunda icraya verileceği bildirildi.
Ben ne yapacağımı hala öğrenemedim.Bilgilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler...
Mahkemeyi kazandım.Sitede yardımcı olan herkeze teşekkürler.Konu ile ilgili irtibat numaram: 05056752945 uluhak@gmail.com