Fuhuşa aracılık suçlaması 257/2
Merhaba Değerli arkadaşlar ailemin maruz kaldığı bir iftira üzerine sizden fikir almak istiyorum ne yapmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle aile bireyim in bir cafe si var. Bu cafe öyle fazla çalışmayan ama genel olarak kendi masraflarını çıkartan bir yer. Genel ve halka açık bir yer olduğu için şuna gel buna gelme denmiyor ki biz dediğimizden bular başımıza geldi diye düşünüyorum.
aile bireyim 257/2 den suçlanıyor; yanlız bizi suçlayanların fuhuş yaptıklarını biliyormuş aile bireyim. Telefonları da mevcutmuş bir cafe olduğu için dediğim gibi gelen gidene sabıka kaydı soramıyoruz neyse bu tür insanlarda genel olarak bu tür yerlerde müşteri ararlar. tahminimizce bizim cafemiz de yemek yeyip daha sonra parasını ödemeden bir dahada cafemize sokmadığımız kişilerden bir kişi bu.Bu noktadan sonra kişilerin olayın gerçekleşmesine geçeyim.
Polisler cafemize geliyor (sivil olarak ) kahve içiyorlar Tabi polis olduklarını biliyor aile bireyim bu kişiler bayağı bir baskı yaparak aile bireyimden telefon istiyorlar. aile bireyim dayanamayarak daha önceden yemek parasını ödemeyen sinirini bozduğu kızın numarasını veriyor. Polis olduklarınıda bildikleri için uğraştırmak istiyor malum insanlarla, tabi bu kız da arkadaşlarıyla bu olay üzerine sanki verilen telefonlardan 10 lira para alınıyormuş gibi aile bireyimi suçlar ifade veriyorlar. Bu ifadelerden kaynaklı aile bireyim suçlanıyor. ifadelerinde tutarsız birçok yön var bunların araştırması içerisindeyim. aile bireyim 50lili yaşlarda parasal olarak hiçbir ihtiyacı olmayan birisi bizden maddi destek alıyor ve cafe işletmecisi aynı zamanda. cafeyide daha önceden devren satma çabasındayız. yanımızda bulunan kahve işletmecisiyle pazarlığımız bitmiş durumda sadece parasının gelmesini bekliyoruz.
benim kanunlardan anladığım kadarı ile bu suçun gerçekleşmesi için paranın aile bireyim tarafından alınması gerekli. böyle bir para alış verişi ifadelerde bile yok. kızların değimi ile iş geldikten sonra ödeme yapıyorlarmış aile bireyime. ( benim en çok üstünde durduğum tutarsızlık) aile bireyim bu tür insanların tam ad ve soyadları bilmediği için bu tür insanlarda her zaman takma ad kullandıkları için isimleri bilmediğinden tanımadığı belirtmiş durumda polislere verilen telefon numarasının suç olduğunu bilmediğini de ifadesinde belirmektedir.
aile bireyimin eğitim seviyesi ilk okul olduğu için böyle kanunların varlığından onu bırakın ben bile farkında değilim böyle birşeyin suç olduğunu her neyse polislerin bu konuda baskısının da olduğunu altını çizerek devam ediyorum.
Bu durumda bizim bu iftirada onların ifadelerini çürütmeye gitmemiz gerekli bu tür davalarda karar hakim inisiyatifinde olduğu için doğru adımlar atmak istiyorum benzer içtihat veya kararlarınızı var göndermenizi yorumlarınızı varsa başka sorunlarınızı bekliyorum.
ilginize emeğinize şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Fuhuşa aracılık suçlaması 257/2
" Yemek parasını ödemeyen sinirini bozan kızın telefon numarasını veriyor "..
" O kızda fuhuş yapan birisi oluyor " ..
Sonra ben aracılık yapmadım. Savunmanız çok zayıf buna kimseyi inandıramazsınız. Gel gelelim gerçek dahi olsa buna hakim inanmaz..
Yemek yiyip parasını ödemeyen bir kişi için yakınınız hakkını aramıyorsa o cafe nin adresini verin bizde gidelim oraya ? :)
Hakim sorsa , yemek parasını ödemeyenlere sadece sinir mi oluyosunuz diye ne cevap verecek aile bireyiniz ? Beni yanlış anlamayın olaya dışarıdan bakan birisi olarak sizin menfaatinize şeyler söylüyorum.Hiç ama hiç inandırıcı değil bu söyledikleriniz.Belki gerçek olduğu için siz inanıyor olabilirsiniz , belkide sadece savunma için inanmak zorundasınız..Ancak bunu beyan ettiğiniz hakim in buna inanması bence imkansız.
Polislerin baskısından kastınız , kafasına silah mı dayamışlar ? Ne yapmışlar yani ? Hakim burada sizin düşündüğünüz gibi polis baskısını değil aksine polis başarısını görebilir.Fuhuş çetesini çökerttiklerini düşünebilir.
Ayrıca Madde 257 değil 227 olacak iki defa yanlış yazmışsınız iddianameyi tekrar okuyunuz.
Alıntı:
5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 227
(2) Bir kimseyi fuhşa teşvik eden, bunun yolunu kolaylaştıran ya da fuhuş için aracılık eden veya yer temin eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Fuhşa sürüklenen kişinin kazancından yararlanılarak kısmen veya tamamen geçimin sağlanması, fuhşa teşvik sayılır.
Yargılandığı madde çok ağır.Avukat tutmuş olmanız lazım.Valla adaletin şakası yok 4 seneyi kitlerler hiç acımazlar.En iyi avukatı tutmanızı öneririm şiddetle.En azından para cezasına falan çevirirlerde 15-20 bin tl ile yırtarsınız.