Diabetes Mellitus (Şeker) Hastalığı İle İlgili Yardım
Değerli arkadaşlar;
Bir sorunumla ilgili kıymetli bilgilerinize ihtiyacım var.
Bugün hastanedeki tahlillerim sonucunda doktor Diabetes Mellitus teşhisi koydu ve devamlı kullanmak zorunda olacağım
1000 mg'lık ilaç raporu verdi. Ağustos celbinde askere alınacağım ve bu durumumla ilgili şubeyi bilgilendirmeme gerek var mı?
Tip1 şeker hastaları askere alınmıyor (ki benim rahatsızlığım Tip2 oluyor galiba), başvurmam halinde sonuç ne olur?
Eğer ki zaman alacak bir sürece girecek ve nihayetinde askere alınacaksam hiç vakit kaybetmek istemiyorum.
Bilgilendirirseniz çok memnun olurum...
Teşekkürler.
Cevap: Diabetes Mellitus (Şeker) Hastalığı İle İlgili Yardım
Diabetes Mellitus, TİP-1 diabettir.
Ama insülin vermedi doktor. İnsülin kullananlar Tip1 diye duymuştum. Acaba bu durumda olanların askerlik durumu hakkında bilginiz varmı?
Tip-2 diyabet genç yaşta pek çıkmıyor zaten. Doktorunuz insülin vermeye gerek görmemiş; vücudunuzun insülin salgılamasını tetikleyecek ilaçlar vermiştir belki, verdiği ilacın ne olduğunu bilmiyoruz.
Tip-1 yani dediğiniz gibi insülin verilen diyabet türünün Diabetes Mellitus olduğunu buradan teyit edebilirsiniz.
http://www.turkdiab.org/page.aspx?u=3&s=42
Askerlik ve diyabet ilişkisini ise, bilmiyorum. Sizi yanıltmak istemem.
Glifor 1000 mg verdi. Bende yeni olduğum için bu konuda açıkçası hiçbir bilgim yok. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için....
Bu ilaç, tip-2 diyabetlilere verilen bir ilaç. "Diabetes Mellitus" ise, hem tip-1 hem tip-2 için kullanılıyormuş :)
Ben sadece tip-1 için kullanıldığını zannediyordum.
"Tip-1 Diabetes Mellitus" ve "Tip-2 Diabetes Mellitus" diye geçiyor.
O halde tip-2 doğru.
Anladığım kadarı ile tip-2 diyabetlilerde hastanede tetkikler yapılıp 1 yıl erteleme veriliyor, 1 yıl sonra hastalık devam ediyorsa askerlikten muaf olunuyor.
İşte sürüncemede olması çok riskli... 1 yıl bekleyip sonra tekrar planları alt üst etme korkusu kötü bir durum.
Doktora gidip öncelikle kendi hastalık sınıfımı iyice öğrenip yol almak gerekiyor galiba.
tekrardan çok teşekkürler :)
merhaba hocam. askerlik durumunuz son olarak nasıl gelişme oldu tip2 hastası idiniz sanırım askerlik işlemleri nasıl geçti acaba kısaca bilgi verirseniz lütfen