Senet kefiiliğimden dolayı kardeşimin ödemeyi kabul ettiği borcu yine de benden alabilirler mi?
İyi günler ben devlet kurumunda çalışan bir öğretmenim. Kardeşim sekiz ay önce işe girerken kefil omamı istedi ve iş yeri adına düzenlenmiş toplam 25 bin dolarlık senetlere imza attım. Kardeşim şirketin öngördüğü kotayı doldurup prim alabilmek için ürünleri spota satmış ve kdv vs gibi durumları bilmediği için de 6000 bin lira açık vermiş. Şimdi işten çıkarılacak ve şirket bana borcu ödememi söylüyor ama kardeşim borç benim borcum işe girip ödeyeceğim diyor. Sonuç ne olur ne yapmalıyım öğretmen maaşıyla bunu kısa zamanda ödeyemem. Yol gösterebilir misiniz?
Şirket bunu yasal işleme ne kadar zaman sonra dökebilir? Kardeşim ödemeyi kabul ettiği halde benim maaaşıma ya da evime haciz gelebilir mi?Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Senet kefiiliğimden dolayı kardeşimin ödemeyi kabul ettiği borcu yine de benden alabilirler mi?
Senedi elinde bulunduran dilediği zaman bunu işleme koyabilir. Kardeşinizin ödeyeceğim beyanı ile işlem sizin için durmayabilir bu senedi elinde bulunduranın insiyatifindedir. Konuşarak anlaşma yoluna gitmeniz lazım.
Cevap: Senet kefiiliğimden dolayı kardeşimin ödemeyi kabul ettiği borcu yine de benden alabilirler mi?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Senedi elinde bulunduran dilediği zaman bunu işleme koyabilir. Kardeşinizin ödeyeceğim beyanı ile işlem sizin için durmayabilir bu senedi elinde bulunduranın insiyatifindedir. Konuşarak anlaşma yoluna gitmeniz lazım.
Teşekkür ederim yanıtınız için.
Ben de alternatif bir fikir vereyim, belki beğenirsiniz:
Öğretmenseniz, aylık 4-5 yüz lira ödeme karşılığında 6 bin lira kredi çekebilirsiniz. Bunu uzun vadeye (12 ay - 18 ay gibi) yayarsanız ödemeniz kolay olur zannedersem.
Böylece küçük bir zararla, senet v.s. gibi karışık durumlardan kurtulursunuz. Kardeşiniz para kazanmaya başlarsa, taksitleri o ödeyebilir.