Mahalleli çocukların topunu patlatmak(kesmek)
Merhabalar
Bir büyükşehir belediyesinde itfaiyeci olarak çalışıyoruz. Grup binasının önünde ufak bir çocuk parkı bulunmakta ve mahalleli çocuklar burada hemen hemen hergün top oynamaktadırlar. Vurdukları toplar sürekli itfaiye binasına ait bahçeye(ekili) girmekte ve zarar vermektedir. Ayrıca bu çocuklar içerisinde 16-17 yaşında gençlerde bulunmakta ve her defasında uyarmamıza rağmen dalga geçer gibi tavırlarla cevap vermektedirler.
Geçen gün vurdukları top taa grup binasının içerisine kadar girince ekip amirimiz bu çocukları tekrar uyardı ve yine aynı alaycı tavırla karşılaşınca sinirlenerek topu kesti(patlattı) :DD
Topun sahibi çocuğun babası grup binasına gelerek hakaretler yağdırmaya başladı ve tehditler savurarak şikayetçi olacağını söyledi. Bizde kendisine elinden geleni arkasına koymamasını söyleyerek kibarca gönderdik.
Sormak istediğim mahalleli çocukların topunu kesmiş olmak TCK 151. maddeye göre "mala zarar verme" suçunu mu teşkil eder.
Adam şikayetçi olursa ekip amiri veya kurum olarak bi problem yaşarmıyız?
Şimdidem teşekkürler.
Cevap: Mahalleli çocukların topunu patlatmak(kesmek)
Tehditler savurdu diyorsunuz; Ne gibi tehditlerdi? Ne gibi hakaretler etti?
Bir de o topu atmak TCK 152'nin birçok alt maddesi ile tarif edilebilir.
Bunlar topun kesilmesinden daha büyük bir problem bence.
Haklıyken haksız duruma düşmeyi pek iyi beceririz...
-Siz benim kim olduğumu biliyormusunuz,
-Görüşeceğiz seninle,
-Üzerinde üniforma olmasaydı görürdün, gibi laflar işte. Kendisine bağırmamasını sakin olmasını oturmasını söyledik. Ama dinlemedi. Aslında amir yaptığından pişmandı ve topun parasını ödemeye razıydı ama adam öyle külhanbeyi gibi gelince bizde kibarca kovduk, şikayetçi olacağını söyleyip gitti.
Ayrıca çocukların mahallede top oynaması TCK 183. maddeye ve Kabahatler Kanunu 36. maddesine göre suç değilmidir?
Adam şikayetçi olursa bizde dava etsek olmazmı?
Bunlar ufak meseleler arkadaşlar,lütfen gergin olmayalım.Yarın bir top alın ve gençlere hediye edin.Bakın gençler burası resmi iş yeri,bakın birde emek verdik bakçeye bitkiler ektik.Bunlara zarar veriyorsunuz,gibi uyarılarda bulunun.
Evet doğru zamanın gençleri büyüklerine biraz saygısız,hak veriyorum size.Ancak siz büyüksünüz idare edin işte.
Sn. feyyar haklısınız aslında bi anlık sinir işte. Adam şikayetçi olmamışsa eğer amir almasa bile ben alırım bir top kendilerine. Ama şikayetçi olmuşsa zaten bizim amirde karşı dava açar sanırım. İnşallah çok uzamaz bu mevzu.
Ne şikayetci olacak bir top yüzünden.Hangi sayın savcı böyle bir şikayeti mahkemeye sevk eder bilemiyorum.Sanmıyorum açıkcası şikayetçi olduğunu o beyefendinin.Ufak mesele bana kalırsa konuşarak çözülür elleşilir.Kolay gelsin.
Teşekkür ederim yorumlarınız için. İyi geceler dilerim.
"Hürmetler ederim. Bilmukabele."