Mecburi hizmet süresi kısaldı. Tazminatlar yeniden hesaplanacak mı?
Merhaba
2010 yılında TSK dan ilişiğim kesildi. Reesen emekli edildim. 200 gün cezaevinde yattım. Bu süre zarfında tazminatım hesaplandı. Torba yasadan faydalandım. 35 bin lira tazminat ödemem gerektiği bana bildirildi. (2 aylık taksitler halinde 18 taksite bölünmüş hali )
Şimdi benim merak ettiğim, mecburi hizmet 15 yıldan 10 yıla indirildi. ama benim tazminatım hesaplanırken 15 yıl üzerinden hesaplandı. yeniden hesaplanmasını istemek gibi bir yasal hakkım var mı? böyle bir girişimden sonuç alabilir miyim ? sonuçta 2014' e kadar tazminat ödemeye devam edeceğim.
Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: Mecburi hizmet süresi kısaldı. Tazminatlar yeniden hesaplanacak mı ?
böyle bir girişimde bulunduğunuzda sonuçsuz kalır üstüne yaptığınız masrafla kalırsınız.
yasa çıktığında o tarihten itibaren emekli olanlar için geçerlidir diye çıkar. siz ondan önce emekli olduğunuz için takipsizlik olur. bu kadar basit.
iyi forumlar
Alıntı:
keyser_soze rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
2010 yılında TSK dan ilişiğim kesildi. Reesen emekli edildim. 200 gün cezaevinde yattım. Bu süre zarfında tazminatım hesaplandı. Torba yasadan faydalandım. 35 bin lira tazminat ödemem gerektiği bana bildirildi. (2 aylık taksitler halinde 18 taksite bölünmüş hali )
Şimdi benim merak ettiğim, mecburi hizmet 15 yıldan 10 yıla indirildi. ama benim tazminatım hesaplanırken 15 yıl üzerinden hesaplandı. yeniden hesaplanmasını istemek gibi bir yasal hakkım var mı? böyle bir girişimden sonuç alabilir miyim ? sonuçta 2014' e kadar tazminat ödemeye devam edeceğim.
Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.
Bununla ilgili olarak yasal mücadeleye hazırlanan avukatlar var. Bu husus malesef kendi kendine değil, yine birilerinin yargıya taşıyıp uğraşmasıyla çözülebilecek. Klasik TSK problemleri.
Bu arada biraz teknik bir sorum var. Ben 5. yılımda kurumu terkettim. Terketmeden 1,5 yıl önce bir kurs gördüm(Gemim tarafından istemediğim halde zorla gönderildim.) Bu kursun kişi başı maliyeti 40.000 TL olarak hesaplandı.(Eğitimimiz için helikopter ve uçak kaldırıldığı için biraz yüksek.)
Şimdi tazminat olayının kalan hizmet süresi ile orantılandığını biliyoruz. Bu yeni çıkan yasaya göre benim tazminatım kalan 10 yıl için hesaplanacakken, şimdi 5 yıl için hesaplanacak. Bu kapsamda, tazminatıma dahil olan bu kurs maliyeti de aynı şekilde yarılanmaya maruz kalacak mı? Bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa müteşekkir olurum, teşekkürler.
Bu konuyu ben de merak ediyorum. Bagli bulunduklari maliye subeyi arayaniniz var mi?