Dedemden kalan ancak mirasçılarca paylaşılmayan araziye bahçe kurmak istedim.
Değerli Hukukçu arkadaşlarım;
Yaşım 45 , köyümde dedemin zilliyetinde olduğunu öğrendiğim kendimi bildim bileli işlendiğini hatırlamadığım ,senelerce işlenmediği için artık tarla olmaktan çıkışmış bir araziyi amcalarımın teşvikiyle (burası dedenin, buraya sahip çık vs gibi)babamın adına islah etme çalışmalarına başladım. niyetim tarlanın bir kısmına ceviz bir kısmınada fıstık çamı dikmekti (köyümde bir tek dahi çam ağacı bulunmamakta , ve köyüm bir orman köyü olmayıp orta anadolunun bozkırında bir köy, aklımca köyüme küçükte olsa bir orman kazandıracağım) (80 adet çam fidanımda hazırdı) . herneyse..
geleyim konuya ;
ben bu tarlayı geçen ay bir kepçe tutarak , sınırlarınıda belirleyerek tesviye ettirdim. Ancak amcalarımdan biri ( (dedemin 4 evliliğinden toplam 13 çocuğu var) tarlanın kendine ait olduğunu iddia ederek şikayetçi olmuş. babam ve diğer amcalarım kaymakamlığa verdikleri ifadelerde " tarlanın babalarının tarlası olduğunu ve babamın isteğiyle benim tesviye ettirdiğimi beyan etmişler.
Kadastronun yaptığı incelemede tarlanın dedemin adına tapulu olduğu (9 dönüm) belirlenmiş ve şikayetçi olan amcama
ve babama tarla babanızın, veraset ilamı çıkarıp tarlayı bölüşün , herne yapacaksanız ondan sonra yapın demişler.
Buraya kadar olan kısmı anlıyorum. anlamadığım şey şu : Amcam bu şikayetinden (kadastronun keşfinden , verilen ifadelerden vs. sonra) ısrarla tekrar dilekçe verip "tarlayı kardeşim değil oğlu sürdürdü" diye beni şikayet etmiş. amcamla aramda hiçbir husumet yok, aslında babamlada bir husumeti yok.
Israrla benden şikayetçi olmasında amacı ne olabilir? ve ben eğer o tarlayı tesviye ederken ceviz ve çam fidanlarınıda dikmiş olsaydım durum ne olurdu ??
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyor , çalışmalarında başarılar diliyorum.
Dedemden kalan ancak mirasçılarca paylaşılmayan araziye bahçe kurmak istedim.
Yaşım 45 , köyümde dedemin zilliyetinde olduğunu öğrendiğim kendimi bildim bileli işlendiğini hatırlamadığım ,senelerce işlenmediği için artık tarla olmaktan çıkışmış bir araziyi amcalarımın teşvikiyle (burası dedenin, buraya sahip çık vs gibi)babamın adına islah etme çalışmalarına başladım. niyetim tarlanın bir kısmına ceviz bir kısmınada fıstık çamı dikmekti (köyümde bir tek dahi çam ağacı bulunmamakta , ve köyüm bir orman köyü olmayıp orta anadolunun bozkırında bir köy, aklımca köyüme küçükte olsa bir orman kazandıracağım) (80 adet çam fidanımda hazırdı) . herneyse..
geleyim konuya ;
ben bu tarlayı geçen ay bir kepçe tutarak , sınırlarınıda belirleyerek tesviye ettirdim. Ancak amcalarımdan biri ( (dedemin 4 evliliğinden toplam 13 çocuğu var) tarlanın kendine ait olduğunu iddia ederek şikayetçi olmuş. babam ve diğer amcalarım kaymakamlığa verdikleri ifadelerde " tarlanın babalarının tarlası olduğunu ve babamın isteğiyle benim tesviye ettirdiğimi beyan etmişler.
Kadastronun yaptığı incelemede tarlanın dedemin adına tapulu olduğu (9 dönüm) belirlenmiş ve şikayetçi olan amcama
ve babama tarla babanızın, veraset ilamı çıkarıp tarlayı bölüşün , herne yapacaksanız ondan sonra yapın demişler.
Buraya kadar olan kısmı anlıyorum. anlamadığım şey şu : Amcam bu şikayetinden (kadastronun keşfinden , verilen ifadelerden vs. sonra) ısrarla tekrar dilekçe verip "tarlayı kardeşim değil oğlu sürdürdü" diye beni şikayet etmiş. amcamla aramda hiçbir husumet yok, aslında babamlada bir husumeti yok.
Israrla benden şikayetçi olmasında amacı ne olabilir? ve ben eğer o tarlayı tesviye ederken ceviz ve çam fidanlarınıda dikmiş olsaydım durum ne olurdu ??
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyor , çalışmalarında başarılar diliyorum.
Cevap: Dedemden kalan ancak mirasçılarca paylaşılmayan araziye bahçe kurmak istedim.
Güncel.. (hala iki satır yazacak bir dost bekliyorum)
Cevap: Dedemden kalan ancak mirasçılarca paylaşılmayan araziye bahçe kurmak istedim.
Hukukçu arkadaşlar meşgul ya da mesajınızı görmedi sanırım. Diğerlerini de siz istemediğinizden cevap veren olmamış olabilir.
Alıntı:
m.ismet rumuzlu üyeden alıntı
geleyim konuya ;
Bu işlerin alt yapısı haset,çekememek.Yer asır durur kimse bakmaz biri çıkar tımar eder sahiplenme,çekememe,şikayet başlar.
Yeri ağaçlandırıp masrafa girmemeniz iyi olmuş.
Arkadaşlar;
yukarıda bahsettiğim olay sonrasında amcamın kaymakamlığa şikayeti sonucu kaymakamlık köye bir memur göndererek neyin keşfini yaptıysa bir keşif yaptırmış tarlayı benim tesviye ettiğimden yola çıkarak beni o tarladan men etmiş amcamada zilyet verip tarlayı amcama teslim etmiş?? oysa o tarlanın 13 mirasçısı var ? ve banada 150 lira ceza masraf vs kesmiş. bunuda icra kanalıyla alacakmış benden ? .
benim ikametgah adresim 30 yıldır Mersin , köye yazdan yaza 1 haftalığına ya giderim ya gitmem. konuyla ilgili bana birşey sorulmadı , ifadem alınmadı savunmam alınmadı. bana bu tarlayı senmi tesviye ettirdin denmedi neden ettirdin denmedi . yanı böyle bir ceza ve böylesine abuk bir karar darbe dönemlerinde bile verilmemiştir .
benim köyde olduğumu varsayarak beni ifadeye vs. çağırdılarmı bilmiyorum , kaldıki nüfus kayıt sisteminde en kötü kurum bile vatandaşın ikametgah adresine ulaşabiliyor.
ayrıca sözümona keşfe gelmişler , tarlanın 9 dönüm olduğu yazıyor tapuda ancak bu 9 dönümün 2 dönümü uzun yıllar sahip çıkılmadığından olmalı , mezarlığa dahil edilmiş en az 2 dönümünüde komşu tarla sahibi ağaçlandırarak kendi bahçesine katmış. yani amcalarıma kalan aslında 9 dönüm değil 5 dönüm civarında. bu nasıl br keşiftirki bunlara değinilmeden benim 9 dönüm tarlayı tesviye ettirdiğim anlaşılmış ??
Kayseri valiliğine bir dilekçe ile başvurup kaymakamı şikayet etmeyi ve herne keşfi yapıldıysa adam gibi yapılmasını isteyeceğim.
sizler ne dersiniz ?
Kaymakama gidip durumu sorun, olayı izah edin...doyurucu yanıt alamazsanız valiliğe gidersiniz..
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Kaymakama gidip durumu sorun, olayı izah edin...doyurucu yanıt alamazsanız valiliğe gidersiniz..
keşif memurunun gelip bahsettiğim şekilde tutanak tutmasından hemen sonra babam ve 3 amcam 4 kişi kaymakamlıpa gitmişler, bizzat kaymakamla görüşmüşler durumu anlatmışlar ve kaymakamda bunları dinledikten sonra , şikayetinizi ve isteğinizi aldım , tekrar inceleteceğim diye söz vermiş bunun üzerine ayrılmışlar kaymakamlıktan . banada telefonla durumdan bahsettiler. biz hep birlikte yeni bir keşif yapılacağını düşünürken bu kaymakam imzalı (ilçe idare kurulu) kararı geldi.
bu durumda silsileyi tamamlamış sayılırız sanıyorum. dilekçemdede aynen bu şekilde anlatacağım.
Uzun zaman geçti , ancak kaymakamlıktan "men" kararı geldikten sonra kayseri bölge idare mahkemesine başvurmuştum , keşfin ve akabinde tebligatın usulsüz yapıldığına karar verildi. kaymakamlık kararını iptal etti.