-
Yargısız infaz
Savunma istenmeden, yargılama yapılmadan ceza verilir mi?
Bana "delilleri yok etmek" suçlaması ile bir ceza verilmişti. Bunu trafik cezası gibi düşündüm, saymanlık diye bir yere ödedim. Burası da adliyede bir yer idi. Bu ceza için ne bana bir soru soruldu, ne başka bir şey. Sadece "derhal şu kadar para vereceksin yoksa içeri girersin" dediler ve o ruh hali ile istenen parayı ödeyip çıktım.
-
Ama bu gün gazetede okuduğum bir mektup tüylerimi diken diken etti:
-
Bir çete, birbirini tanımayan hiç bir şeyden habersiz 160 kişiyi birbirlerine kefil ederek milyonlarca lira kredi alıyor. İşin içinde bankada bir memur falan da var. Bu kredileri veren banka memuru intihar ediyor. Bu 160 kişi almadıkları kredileri ödemek zorunda kalıyorlar. Biri ödeyemiyor ve YARGILANMADAN hapse atılıyor. Avukatla anlaşmak istiyor, anlaştığı her avukat birkaç gün sonra istifa ediyor.
Bu olaylar benim evime sadece birkaç kilometre ötedeki bir banka şubesinde oluyor.
Olayı biz de gazetelerden okuduk; Ortada bir çete ve mağdur olan 160 kişi varken, çeteyi kimse araştırmadan mağgurların üstüne çullanan sistem her halde hukuk sistemi olamaz. Hele hele mağdurların avukatla anlaşmasına engel olmanın hukukla ilgisi olamaz.
Burada ilginç bir şeyler var ama nedir anlayamadık. Haydi hayırlısı...
-
Cevap: Yargısız infaz
Hiç sorma kardeşim hiç sorma bi dokun bin ah işit benden :)