Sipariş ettiğim araçı değilde başka marka araç teslim ettiler
Merhaba değerli hukukçu arkadaşlar.30 Kasım 2011 tarihinde opel bayiden sıfır yeni opel astra aldım.Almadan önce sipariş formu doldurdum ve yeni opel astra enjoy sipariş ettim.30 Kasım 2011 tarihinde aracı aldım ve gecen hafta bakıma götürdümde aracın opel astra enjoy değilde opel astra edition oldunu sölediler.Şu an elimde bulunan bütün belgeler ;Enjoy kayıtlı fatura, opel bayisinin imzasın bulunduğu enjoy sipariş formu,kasko ve bütün belgeler opel astra enjoy marka fakat araba opel astra edition.Bayiyi aradım ve sorunumu anlattım, dediki biz zaten sana bunu edition fiyatına verdik,yani aldınız para edition parası faturada yanlışlık olmuştur dendi ve oralı olmadılar.Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.Saygılarımla...
Cevap: Sipariş ettiğim araçı değilde başka marka araç teslim ettiler
fatura, sipariş formu enjoy,
araç edition ise,
yetkili serviste aracın edition olduğunu tespit ettirin, iş emri veya tutanak olabilir, mutlaka acilen tespit ettirin....
sonra duruma göre
a) şahıs aracıyla tüketici mahkemesi
b) şirketse , ticaret mahkemesi
dava açabilirsiniz. satıcıdan fiyat farkını veya aracın olması gereken tipte olanıyla değişimini talep edebilirsiniz.
davayı tespiti ettirir ettirmez açın.
servis tespite yanaşmazsa, bir sulh mahkemesinden delil tespiti yaptırabilirsiniz. delil tespiti yaptırmadan da dava açabilirsiniz ama servis tespiti iyi olur.
umarım servis doğru teşhis koymuştur, benim dün başıma gelen, önce parça orjinal değil dediler, sonra orjinal e döndü. önce araç kazalı dediler, sonra pas sorununu tuz yapmıştır dediler... servisler çok güvenilir değiil