İnternette 3. şahsa küfür etmek ceza gerektirir mi?
İnternette bir platformda, bir konu üzerinde tartışıyordum biriyle. Gerçekten çok hararetli bir tartışmaydı. Neyse, bu tartışmanın bir yerinde, çocukluk edip 3. şahsa (ünlü biri) küfür ettim. Gerçekten de internette yapılan tartışmalarda ilk defa böyle saçmaladım ve pişman olup yazdığımı hemen sildim. Hatta daha sonra iyice pişman olup üyeliğimi de sildirdim.
Fakat tartıştığım kişi bu yazdığımı bilgisayarına kaydettiğini ve gerekli yerlere bu yazımı gönderip, benden şikayetçi olmalarını sağlayacağını söyledi bana.. Gerçekten keyfim kaçtı o günden beri. Acaba şu anda olmayan o yazı için ceza alır mıyım? Hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım gibi geliyor. Gerçekten utanç verici bir şey bu benim için.
Normalde kişisel sorun için bu platformu kirletmek istemem ama cevap almam lazım. Çünkü son derece huzursuzum.
Cevap: İnternette 3. şahsa küfür etmek ceza gerektirir mi?
Bir kişi dahi bilen yok mu?
Küfür ettiğin kişi şikayetçi olursa olabilir ama; ben o ünlü kişinin yerinde olsam, bilmediğim birinin gönderdiği bir screenshoot u kaale alıp suç duyurusunda bulunmam.
bişey çıkmaz sildiysen ben atmadım de gitsin bişey olmaz. ancak bir daha yapmamakta fayda var.
yaptığınız suçun cezası 6 ayla 2 yıl arasında değişiyor bilginize.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Küfür ettiğin kişi şikayetçi olursa olabilir ama; ben o ünlü kişinin yerinde olsam, bilmediğim birinin gönderdiği bir screenshoot u kaale alıp suç duyurusunda bulunmam.
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
bişey çıkmaz sildiysen ben atmadım de gitsin bişey olmaz. ancak bir daha yapmamakta fayda var.
öncelikle cevaplar içi teşekkürler. biraz rahatladım.
şimdi hepimizin sevmediği bazı isimler olabiliyor. normalde arkadaşımızla filan konuşup tartışırken yanlış kelimeler kullanabiliyoruz o isimler için, yalan değil. işte ben bu yanlışı internette yaptım maalesef. aslında pek de küfür eden biri değilim ama işte oldu bir kere.
neyse umarım kötü bir şey olmaz ve bu pişmanlık ders olur bana.
Alıntı:
moonblood rumuzlu üyeden alıntı
bir trojen ile bilgisayarınıza giren hacker tarafından sizin ip niz üzerinden gönderilmişse ve bunu belirtirsek ne olur ?