Kusurlu taraf dava açarsa
Merhaba,
Öncelikle kimsenin cevap vermek zorunda olmadığını biliyorum fakat yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. İngilizce öğretmeniyim. 1,5 yıl kadar önce nişanlanmak için başka bir şehire gittik ailece. Özet geçiyorum. Tam nişan ertesi dönecekken benim hakimiyetimdeki araca 16-17 yaşlarında motorsikletli iki genç, şöför kapısı tarafından çarptı. Gençler çok hızlı geldikleri için kanlar içinde yere yığıldılar. Arabadaki herkes şokta olduğu için 112'yi ben aradım. İlk müdaheleyi annem yaptı. Hastanede gençleri ziyaret ettik, trafik raporunda gençler 8/8 kusurlu bulundular (yaşları küçük, ehliyet yok, ruhsat yok, kask yok ve çarpan onlar). Ben maddi ve manevi zarara uğramama rağmen dava açmak istemedim. Ailem ertesi gün gidip kendilerini evlerinde ziyaret ettiler. Durumları da iyiydi fakat öğrendik ki bize dava açmışlar, avukat tutmuşlar. O zamanki nişanlım, şimdiki eşimin dayıları gitti görüştü her iki gencin ailesiyle de, ikisi de biz şikayetçi değiliz onlar açmış diye topu birbirine atıyor. Neyse, duruşmadan önce şikayetimizi geri aldık dediler. Duruşma yapıldı, yine görüşüldü. Yine geri aldık diyorlar. Yalan mı bilemiyorum. Davalar iki farklı şehirde farklı tarihlerde oluyor ve şimdi ikinci duruşma olacak.
Şimdi, sizin öneriniz nedir? Bu dava ne zaman biter? Nasıl sonuçlanır? Karşı dava açmalı mıyım? Haftanın 7 günü ücretli ve ücretsiz dersler veriyorum. Açıkçası böyle işlere ayıracak zamanım, enerjim ve param yok. Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Kusurlu taraf dava açarsa
Dava yarın da, fikir verebilecek olan var mı? Bir avukatla görüşmem davayı ne yönde etkiler? En azından bu tarz bir bilgi verebilecek varsa sevinirim.