Kira alacağında zamanaşımının aşılması
Değerli Hukuki.net üyeleri;
Forumda gerek "kira" gerekse "zamanaşımı" ile arama yaparak birçok konuyu okudum.
Bizim 2001 yılında kesinleşmiş, takip yapılmış ancak paraya çevrilecek malı bulunamadığından borçludan tahsil edilememiş bir kira alacağımız var.
Dosya 2001/ ancak dosyadaki son işlem tarihi 2002 Mayıs.
Velhasıl 2012 Mart ayında alacağımızı alabileceğimiz bir malı/mülkü vardır düşüncesiyle dosyaya yenileme yaptık.
Yenilemenin neticesinde borçlular mahkemeye dosya 2001'e aittir, son işlem tarihinden sonra 10 yıl geçmiştir, zaten de kira alacağında süre 5yıldır gibi bir dilekçe sunmuşlar.
Son işlem tarihi 2002 ve geçmeden yenileme yapıldı, burada yanlışları var.
5 yıllık zamanaşımınde ise "sıfırdan bir kira alacağı davası" değil, kesinleşmiş alacağın icra takibi olduğundan farklı bir ayrıntısı var mıdır diye merak ediyorum.
Yani ortada kesinlemiş ve takibi yapılmış bir alacak var, ödeme alınamamış. Bu gene de 5 yıllık kira zamanaşımına mı girer?
Bir de çek, bono ve senette zamanaşımı aşıldığında çeşitli alternatifler var. Onları da okudum, sebepsiz zenginleşme vb. gibi.
Kesinleşen ve takibe giren alacağımızın zamanaşımından dolayı tahsili mümkün olmazsa deneyebileceğimiz alternatif bir yol olabilir mi sizce?
Yorum yapan tüm üyelere şimdiden teşekkürler.