Avukat temİz etmek İÇİn olan sÜreyİ kaÇirdi ben İtİraz ettİm ama kabul edİlmedİ 1 buÇuk yil kesinleŞmİŞ hapİs Çikti avukat hakkinda davacimi olayim ne yapayim lutfen yardim
Printable View
Avukat temİz etmek İÇİn olan sÜreyİ kaÇirdi ben İtİraz ettİm ama kabul edİlmedİ 1 buÇuk yil kesinleŞmİŞ hapİs Çikti avukat hakkinda davacimi olayim ne yapayim lutfen yardim
İlgili avukatı hangi ilin barosuna bağlı ise o ilin Baro Başkanlığına şikayet edebilirsiniz. Baro disiplin cezası verir sizi haklı bulursa. Baro disiplin ceza vermezse o karara karşı Türkiye Barolar Birliğine itiraz edebilirsiniz.
Cezai açıdan da şikayet imkanı da var. Savcılığa dilekçe verip görevi ihmal yada kasıtlı olarak temyiz süresini kaçırdı ise görevi kötüye kullanma suçundan şikayetçi olabilirsiniz.
Böyle durumlar olabiliyor. En akıllı yol avukatınızın temyiz etmesini beklemeden kendinizde temyiz edebilirsiniz. Adliyede "Sizin avukatınız var temyiz dilekçesini o verecek" gibi bir bahane ile karşılaşırsanız "hayır ben kendim de temyiz edebilirim. Temyiz dilekçemi almayacaksanız 'sanığın avukatı olduğu için almıyoruz yazın ve tarihde belirtip imzalayın' " deyin. Bu açıklama ve imzayı kararı veren hakime yaptırın. Dilekçenizi almıyorlarsa sebebini dilekçenin üzerine yazılı olarak yazmak zorundalar çünkü.
Daha sonra avukatınızda temyiz dilekçesi verirse Yargıtay her iki dilekçeyide nazara alır. Avukatınız unutursa sizin temyiz dilekçeniz geçerli olur.