Ücretsiz izin ve işletmenin yalan beyanı
Merhaba ;
Sorunum şu , 3-Nisan tarihine dek , bir firmada bölüm müdürü olarak çalışıyordum.Yaklaşık 1 ay öncedende firma , gerekli izinleri alarak ücretsiz izin uygulamasına gideceğini ilan etti.
ama bu bir aylık sürecte kişisel olarak herhangi bir bildirimde bulunulmadı.
Ücretsiz izin uygulamasının başlayacağı gün , ben ve bölümümde çalışan tüm kapsam dışı personel , İnsan Kaynakları müdürünün odasına çağırıldık.Orda ben , bölüm personelleri ve İnsan Kaynakları müdürü de vardı.Tarafımıza ücretsiz izin ile ilgili döküman verildi ve üstüne basa basa " sipariş azalması ve rekabet koşulları gereği , yeni oluşturulacak organizasyonda sizin bölümünüz lağvedilmiştir." dendi.
biz Ücretsiz izne cıktık , fakat izin başlangıcından yaklaşık 10 gün sonra , başka bir bölüme yeni bir müdür başlatılıyor.Bu yeni müdürün gelmesi ilede bölümün eski müdürünün ataması , bize lağvedildi denilen benim müdürlüğünü yaptığım bölüme bölüm müdürü olarak yapılıyor.
ben cevremde bilinen , tanınan bir kişiyim . Civarımdakiler , şimdi bana yalan söylediğimi ima ederek yaklaşmaya başladılar.
Bu durum acaba ayrıldığım firma hakkında hukuki yollar uygulama sebebim olabilirmi ?
İlginiz için teşekkür eder , iyi çalışmalar dilerim.
ilker