Cevap: 2.Çocuğum Benim değilmiş
Kime dava açacaksınız, eşinize mi?
sayın hukukçu85
Biraz anlatım eksik oldu galiba kusura bakmayın şu aralar sinir harbi yaşamaktayım
11 yıllık evlilik hayatımızda 2 kızımız oldu 1. kızım 13 yaşında benim öz kızım 2. kızım
7 yaşında benim çocuğum değil. Biz eski eşimle 3 yıl önce başka bir sebepten dolayı anlaşmalı boşandık.
Şimdi ben benden kızımı bırakmak istemiyorum..
eski eşime ne gibi davalar açabilirim.Bu yaptıklarının hapis cezası varmı?
eskiden suçtu artık değil. Yani bir hapis cezası yok, tazminat davasıda açamazsınız çünkü zaten boşanmışsınız yapabileceğiniz bir şey yok. kızlarınızın velayeti sizdemi?
Kızın sizden olmadığını yeni öğrendiyseniz tazminat davası açabilirsiniz. Sizden olmayan kızı mı bırakmak istemiyorsunuz öz kızınızı mı çok anlamadım doğrusu. 13 yaşındaki öz kızınızın velayeti sizde değilse dava açmanız mümkün kız da kendini ifade edecek yaşta olduğundan onun da görüşünü alırlar.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kızın sizden olmadığını yeni öğrendiyseniz tazminat davası açabilirsiniz. Sizden olmayan kızı mı bırakmak istemiyorsunuz öz kızınızı mı çok anlamadım doğrusu. 13 yaşındaki öz kızınızın velayeti sizde değilse dava açmanız mümkün kız da kendini ifade edecek yaşta olduğundan onun da görüşünü alırlar.
Sanırım 7 yaşındaki çocuğun velayetini kaybetmek istemiyor sn.üye.
hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..
Eski eşim ile 3 yıl önce anlaşmalı boşandığımız için şuan 2 kızımında velayeti bende.
tahlil sonuçlarında büyük kızım benim öz kızım 2.kızım benim kızım değilmiş..ama onunda psikolojisi bozulsun
ve bunlardan haberi olsun istemiyorum en azından şimdilik yaşı küçük olduğu için..ve ben bunun velayetini de bırakmak istemiyorum
yani mahkeme kalkıp bu senin kızın değil arkadaş sen buna bakamazsın annesine veriyoruz dermi?
Eski eşim ile 3 yıl önce anlaşmalı boşandığımız için şuan 2 kızımında velayeti bende.
tahlil sonuçlarında büyük kızım benim öz kızım 2.kızım benim kızım değilmiş..ama onunda psikolojisi bozulsun
ve bunlardan haberi olsun istemiyorum en azından şimdilik yaşı küçük olduğu için..ve ben bunun velayetini de bırakmak istemiyorum
yani mahkeme kalkıp bu senin kızın değil arkadaş sen buna bakamazsın annesine veriyoruz dermi?
Siz bir dava açıp, bu kız benim kızım değilmiş artık istemiyorum demediğiniz sürece veya biyolojik babası dava açıp bu çocuk benim çocuğumdur nufusuma kaydını istiyorum demediği sürece herhangi bir mahkeme velayeti sizden almaz.
Evli iken bu durum eşinizden boşanmanızda etkili olabilecek bir durum elbette ama şu an , eşinizden bir tazminat veya onun ceza almasını sağlayabilecek bir dava yok benim bildiğim kadarıyla
Evet çocuğun velayetini kaybetmek istemiyorsanız çenenizi tutup oturun :)