Kasko hasarımı karşılamıyor
merhabalar..
yaklaşık yirmi gün önce aracıma kasko yaptırdım ancak dört gün sonra aracım kaza yaptı.
karşılıklı olarak tutanaklarımızı tuttuktan sonra aracımı anlaşmalı servise götürdüm ve işlemlere başladım. daha sonra eksper aracımı gördükten sonra aracım servis tarafından yapıma alınmış ve iki mayıs tarihinde aracım teslime hazır edilmiştir. aracım hazır olmasına rağmen kasko şirketinden bir türlü ödeme onayı çıkmamış 14 mayısta dosya araştırmaya sevketilmiş ve nihayetinde inceleme sonucu dosyam reddedilmiştir.. tüm evraklarımın tam olmasına rağmen kasko şirketi ödeme yapmayı kabul etmiyor.dosyanın neden reddedildiğini sorduğum zaman bana cevap veremeyeceklerini sadece mahkeme aracılığıyla bu cevabı verebileceklerini söylüyorlar..
aracım 2 mayıs 2012 tarihinden bu güne kadar serviste beklemektedir. üstelik servis aracı yaptığından dolayı ücretini ödemeden aracı teslim etmeyeceklerini söylediler. kasko şirketinin tüm evraklarımın tam olmasına rağmen beni bu şekilde mağdur etmeye hakkı varmıdır..
yine aynı şekilde servisin kaskodan ödeme onayı almadan ve beni yapım bedeli konusunda bilgilendirmeden aracımı yapıp bedeline isteme hakkı varmıdır..
konuyla alakalı görüşlerinizi bekler saygılar sunarım..
Cevap: kasko hasarımı karşılamıyor..
Selam.
Aracınızı ücretini ödeyerek teslim alın, kasko sözleşmesi var ise onu inceleyin derim, size uygun düşmeyen bir durum var ise o yüzden red olmuştur. Ama sizi etkilemeyen bir durum var ise o zaman mahkeme ile ödediğiniz ücreti kargo şirketinden temin edebilirsiniz..