İlk Okul Mezunlarına Ehliyet Neden Verilmiyor?
Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan değişiklikle ilkokul mezunları SÜRÜCÜ belgesi alamayacaklar!!!
Avrupa ve Dünyada SÜRÜCÜ belgesi alınması için sadece okur yazarlık duruma bakılmasına karşın Türkiye'deki ilkokul mezunlarına SÜRÜCÜ belgesi verilmemesi bir İNSANLIK SUÇU DEĞİLMİDİR??
Uzun zamandır kanun çıkacak diyerek binlerce insanı mağdur etmek ne demek. ben 44 yaşımdayım bu yaştan sonra okulamı gideceğim SÜRÜCÜ belgesi almak için ne yapacağım?? araçları DİPLOMAMI kullanıyorda bizmi bilmiyoruz acaba??
TBMM’de 550 vekilin 513’ü üniversite mezunu. Milletvekillerinin 35’i ortaöğretim, 2’si de ilköğretim mezunları arasından parlamentoya girdi, ilkokul mezunu milletvekili varken ilkokullarına SÜRÜCÜ belgesi vermeyenler utansın
bu durum çok canımı sıkıyor biz ilkokul mezunlarını sınır dışı etsinler olsun bitsin oy kullanmayalım askerlik yapmayalım vergi vermeyelim nede olsa ilkokul mezunuyuz bir işe yaramayız ilk okul mezunu diye SÜRÜCÜ belgesi vermiyorsunuz ama oy istiyorsunuz, vergi alıyorsunuz,
lafı fazla uzatmak istemiyorum sizden ricam bu durumda ne yapabilirim bana yol gösterirmisiniz mahkemeye vereceğim olmadı insan hakları mahkemesine başvuracağım
saygılarımla
Cevap: İlk Okul Mezunlarına Ehliyet Neden Verilmiyor?
Alıntı:
musti37 rumuzlu üyeden alıntı
Avrupa ve Dünyada SÜRÜCÜ belgesi alınması için sadece okur yazarlık duruma bakılmasına karşın
Bu değişikliklerin Avrupa'ya uyum adına yapıldığını düşünüyorum. Hangi Avrupa ülkesinde sadece okur yazarlık yeterli? Bu bilgiye ulaşılabilecek (orada yaşayan birisine sormak dışında) bir kaynak var mı?
sanırım konu pek ilgi çekmedi yada burda sadece bu sorundan şikayetçi bir tek ben varım belkide burda ilkokul mezunlarının konuları dikkate alınmıyor ne diyeyim sağlık olsun
Belkide 10 senedir bu konu dillendi.Sonunda çıkmış demek ki.Yaş 44 demişsiniz kendinizde neden kusur aramıyorsunuz.Diyelim devlet hatalı kanun çıkardı,ben 5,5 sene önce ehliyet aldığım zaman ilk okul mezunlarına ehliyet verilmeyecek söylentileri vardı.
Serbestlik olsun ben istediğim zaman almak için gerekli işlemleri yaparım düşüncesi yerine devlet ilk okul mezunlarına ehliyet vermeyecekmiş bir an önce alayım diye hareket etseydiniz belkide çoktan ehliyetli olurdunuz.