Yine İlginç bİr konu sonucunu merak edİyorum
Benim 2003 yılında mezun olmama 3 gün kala polis okulundan ilişiğim kesildi.Bende dava açtım ve 6 yıl sonra davayı kazanarak eğitim öğretimi tamamladığım için hiç okulda okumadan 2009 yılında göreve başladım.Daha sonrasında geriye dönük özlük haklarımın iadesi ile ilğili dava açtım dava halen devam etmektedir.Ancak göreve başladıktan 2 yıl sonra açılan Komiser yardımcılığı sınavına 2011 ve 2012 yıllarında başvuru yaptım.Başvuru şartında sınava gireceklerin 6 yıl fiilen polis memuru olarak görev yapması ve 37 yaşından gün almaması şartı bulunmaktadır.Benim başvurumu bu sebepten 6 yıl fiilen Polis memuru olarak çalışmadığım için kabul etmediler.Bende alınmadığım bu 2 yılın sınavı için davalar açtım ve davalar lehime sonuçlandı.Bende mahkeme kararı ile birlikte kurumuma giremediğim sınavlar için bana özel sınav yapılmasını talep ettim.Bana giremediğim sınavlara mahkeme kararı olsa dahi giremeyeceğimi ancak bundan sonra açılacak olan ilk sınava girebileceğim yönünde cevap verdiler.Benim 2011 ve 2012 yılında giremediğim sınavlar ne olacak.Ben 2011 ve 2012 yılı sınavları için açmış olduğum davaları kazandığım için zaten bundan sonraki açılacak sınavlarada otomatikman girmeye hak kazanıyorum. Beni geçmiş sınava almamaları doğru bir kararmıdır.İdari işlemin iptali yönündeki bir karar işlemi hiç tesis edilmemiş saymazmı yani geriye yürümezmi? Benimle bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.SAYGILARIMLA