Satın alınmış mülkten eski ev sahibini çıkartmak için gereken işlem
İyi Günler;
1,5 ay evvel satın almış olduğum mülkün (Müstakil Ev) eski ev sahibi evden çıkmıyor. Üst katta oturan eski ev sahibi baba; her aradığımızda çıkıyoruz bugün yarın biter diyor fakat sonuç yok. Yan komşularda hiç çıkma yönünde hareket etmediklerini söylüyor. Alt katta oturan oğlu daha da abartıp kendisine 3000 TL vermediğiniz sürece ister polisle gelin ister mafya ile yine de çıkmam diyor. Noterden 2 hafta içerisinde boşaltmaları için ihtarname çektik. Lakin kaymakamlığa gittiğimizde 3091 sayılı kanunun bunu kapsamadığını birşey yapamayacaklarını söylediler.
Şimdi önümde bildiğim 2 yol var. Çilingirle kapıyı açıp göbeği değiştirip eve girememelerini sağlamak. Yada mahkemeye başvurmak. Ancak bu kadar süre bekleyememekteyim çünkü eskiden sahibi olduğum ofisin yeni sahibi daireyi boşaltmamı istiyor haklı olarak. Bende bana yapılan kötülüğü bir başkasına yapmak istemiyorum.
Bu 2 yolun haricinde bildiğiniz yada daha farklı önerileriniz var mıdır?
Çilingirle girersem benim açımdan herhangi bir sorun olur mu?
Cevap: Satın alınmış mülkten eski ev sahibini çıkartmak için gereken işlem
merhaba,
aynı sorunla ben de uğraşıyorum. Sanırım sizin elinizde satış sırasında alınmış taahhütname yok. Yani evi belli bir tarihte boşaltacaklarına dair. Çünkü benim elimde böyle bir taahhütname vardı. Ve bu kişilerle aramda hiçbir şekilde bir kira ilişkisi durumu olmadı. Bu durumda Taahhütname tarihini de 1 ay geçirmeden kaymakamlığa başvurduğumda 3091 sayılı kanun ile işlem yaptılar. Siz biraz süreleri geçirmişsiniz sanırım. Yine de kaymakamlığa dilekçe vermeye çalışın. İşleme aldırtmalarını sağlayabilirseniz belki bir şansınız olabilir. Benim durumumda bu güne tahliye infazı kararı çıktı. Polisle birlikte kaymakamlık memuru da bugün evin kapısında olacağız. Ama Cuma günü bu ihbarlar ellerine gelince taşınmışlar zaten.
Size kolaylıklar diliyorum.