Savcı'nın Dikkatsizliği! (Yaralama, Geceleyin Konut dokunulmazlığını İhlal, Darp, Tehdit etme ve Suçun Açığa Çıkarılmasını Engelleme)
Değerli hukuki.net Üyeleri Yardımcı Olur musunuz?
Mağdur (kız) lisede okuyor okuldan biriyle arkadaşlık kuruyor. Daha sonradan ayrılıyorlar ben o sırada final sınavlarım var evimden uzakta ikamet ediyorum. 2010 yılında ayrılıyorlar, ayrıldıktan 3 gün sonra sanık arıyor sana kapıdan birşey söyleyeceğim konuşmamız lazım deyip dairenin 2.katına çıkıp bekliyor ve kapıyı açan 16 yaşındaki mağdurenin kapıyı açmasını fırsat biliyor kapıya omuz atıp içeriye giriyor tabi o sırada mağdure evde tek. Daha sonra kardeşimi sürükleyerek hırpalıyor yumruk atıyor dudağını patlatıyor ve suratında çok sayıda çizik, boynunda ekimozlar oluyor 15 dk kadar evde mağdureyi hırpalayıp evden gidiyor. O sırada anne evde yok 1 saat sonra eve geldiğinde mağdur anneye durumu belli etmiyor. Daha sonra ben sıkıştırıyorum bana anlatıyor. Daha sonradan karakola ve savcılığa gidip şikayetçi oluyoruz. Sanık o sırada bile ağza alınmayacak çok ağır küfürler ediyor ve bana 2 saat içinde cevap vermezsen çok kötü şeyler olacak gibi mesajlar atıyor biz karakola gittiğimizde başkomiserin yanında dahi çok ağır küfürleri cep telefonuna yağdırıyor. Daha sonra adli tıptan raporu alıyoruz. Savcı çağırıyor ifadeler alınıyor. Sanık olay olduğunda 18 yaşında değil 4 ay daha küçük olduğundan çocuk mahkemesinde dava açılıyor fakat dava yalnızca 'Yaralama' dan açılıyor ben de daha sonra bu kadar delil varken tekrardan dilekçe yazdırıp savcılığa başvuruyorum. Savcı bana ben bunları görmemişim tamam ben hallederim diyor. Daha sonradan tekrar dava açılıyor fakat ayrı ayrı davalar olduğundan hakim davaları birleştirmiyor. Sanıkın yaralama suçunu işlediği adli tıp raporu, kendi ifadesi, fotoğraflar vs gibi şeylerle dava sonuçlandı suçlu bulundu Adli Para cezası verildi. Fakat diğer önemli deliller (SIM kart, sanığın evimize girdiği Mahkeme beyanında var, küfür, hakaret vs.) halen bende duruyor. Öğrenmek istediğim bu kadar kanıt varken bu arkadaş ne kadar ceza alır yaralamadan ceza aldı fakat adli para cezası o da HAGB şeklinde. Bu davadan ne gibi bir karar çıkabilir. Biraz çetrefilli bir durum uzun oldu ama adalet yerini bulur ceza alır mı yoksa yapanın yanına kar mı kalacak?
Cevap: Savcı'nın Dikkatsizliği! (Yaralama, Geceleyin Konut dokunulmazlığını İhlal, Darp, Tehdit etme ve Suçun Açığa Çıkarılmasını Engelleme)
Rica ederim Avukat arkadaşlar ya da hukuk işlerinden anlayanlar cevap verin bu durum canımı çok sıktı artık, ceza alma sınırını geçiyor mu bu saydılklarım?