Oturdum evim 6 hisseli sattırmaya çalışıyolar
Babam öldukten sonra evimizi satık yenı ev aldık feclı anmle ben oturuyorum 4 kardeşim kendı hıste paylarırını bana devretıler bır tek uvey ablamın kedısının hısesı kedısınde bana evı sat hısemın payını ver dıyor bende satamam dıyom dava acıcam hacız yolıcam dıyor bışey yapa bılırımı şımdıden teşkkurler
Cevap: Oturdum evim 6 hıselı satırımaya ya calışıyolar
Dava açıp, mirasa hak kazandığı ve sizin o evde oturmaya başladığınız tarih aralığında, son 5 yıl için ecrimisil davası açarak kira payı ödemenizi talep edebilir ( ve alır)
gene ortaklığı sonlandırma davası açarak, evin açık arttırma usuluyle satılmasını sağlayarak, payına düşen miktarı alabilir.
cevap icin teşkkurler ev aslında annemın anem feclı olduğu icin kardeşler arsında boluşuldu ben baktığım ıcın hısteler bende kardeşlerımın bır tek uvey ablamın payı kendısınde ne yapmamı onerırsınız
Yapabileceğiniz tek şey anlaşıp hissesinin karşılığı parayı ödemek.
Üvey kardeş anneden mi babadan mı bunu anlatırsan onun hissesi ne kadardır onu hesaplayalım.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Yapabileceğiniz tek şey anlaşıp hissesinin karşılığı parayı ödemek.
Üvey kardeş anneden mi babadan mı bunu anlatırsan onun hissesi ne kadardır onu hesaplayalım.
Son iletisinde sanki anne sağlığında evini paylaştırmış gibi bir yorum var.Ev kimden kime kalmış belli değil.Ev aslında annemin yazmış.
Tekrar okudum da;
Evi sattıklarına göre, ev babanın değil demekki. Annenin üstüne. Anne de henüz sağ. O zaman ne hissesi ne mirası olacak ki?
Anlamadım durumu tam olarak.
uvey kardeş baba tarafından ev se annemın bız kardeşler arsında duşunduk annem olunce bır hıse de ona kalsın dıye kadın olmeden hıse ıstıyor tamam dedmıştık bır ara verelım parsını evın deyerı maksımım 140 bın ytl ablam 50 bın ytl istıyor
satılan ev annemınde bızde oda bızım bır kardeşımız sayılır onada hak verlım dedmıştık vermez olaydık borcları varmış para ıstıyor şımdı bızımde durumumuz yok ıstedı parda kendı hakından fazla para avukata verıcem dedı evı satırıcam dedı bızde ne yapıcamızı bılımıyoruz bılıgı almak ıstedım
ev annemın dı baba öldukten sonra zaten felclı yaşamak ıstemedı o rda yenı bır ev aldık uvey kadeşte babamdan
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Dava açıp, mirasa hak kazandığı ve sizin o evde oturmaya başladığınız tarih aralığında, son 5 yıl için ecrimisil davası açarak kira payı ödemenizi talep edebilir ( ve alır)
gene ortaklığı sonlandırma davası açarak, evin açık arttırma usuluyle satılmasını sağlayarak, payına düşen miktarı alabilir.
birşeyı tam anlamak istedım ev annemın annem felclı babam öldükten sonra başka ev aldık o evı de kardeşler arsında paylaştık öz kardeşlerım paylarını bana verdı uve kardeşım (babamın tarafından) hise kendsinde bu hak annem öluce sahıp olması gerekımıyomu acaba cükü bu hakı annem ona verıyorıyor bunu merak etım sadece ben saygılar