Böyle bir şey olabilir mi?
Merhabalar;
Ben Antalya da 2011 yılı şubat ayında bir tanıdığımın evine kendi rızası ile kira ödemeksizin oturdum. İkamet için gerekli olduğundan dolayı formaliteden kefilsiz, 1 yıl süreli ve 1 Mayıs 2012 de sona erecek olan bir kontrat imzaladık.Nisan ayında bu kişi benim bir erkek arkadaşım olduğunu öğrendi. Anlaşılan maksadı başkaymış ki bilemiyorum ben sen otur diye verdim. Buraya bir erkek gelemez, kalamaz dedi. madem o bu eve geldi bana geçmiş 2 ayın ve bu ayın olmak üzere üç ayın kirasını istedi. Hem de kirayı 150 TL artırarak istedi. Hem bu parayı ödeyecekmişim hem de derhal evden çıkacakmışım. Ben de öderim ama hemen değil dedim. Bana senet imzala, mayıs sonuna kadar evde dur, ödediğinde sana senedini vereceğim dedi. Vadesiz 1650 TL lik senet imzaladım. Ama bu senet sürekli tehdit olarak kullanılmaya başlandı. Ben 20 mayıs ta evi boşalttım. Ama anahtarı henüz teslim etmedim. çünkü zaten anahtar ev sahibinde vardı. Ayrıca evin önceki kilit mekanizması ve anahtarını da ev içinde bıraktım.
1- Ev sahibim süresi 1 mayıs tarihinde dolan kira kontratını icraya vereceğini söylüyor yapabilir mi?
2- Anahtar kendisinde olduğu için, son zamanlarda eve girerek küçük zararlar vermişti. Bunları da mesajla bana yazmıştı. Ayrıca rencide edici hakaret içeren tehdit mesajları da var. Ben bunları aleyhine kullanabilir miyim?
3- İcraya verirse itiraz hakkım var mı?
4- Benim şikayetçi olup davacı mı olmam gerekiyor yoksa icra yazısına itiraz edince bu durum davaya mı dönüşür?
Biraz karışık bir durum ancak inanın yaşamak daha karışık bir durum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla.
Cevap: Böyle bir şey olabilir mi?
Ortada bir kontrat var ve bu kontrat ile senede bile gerek kalmaksızın kiraları sizden icra yolu ile isteyebilir. İtiraz ederseniz dava açılır ve kaybedersiniz, daha zor duruma düşersiniz.
Bu devirde kirasız kim kime ev verir? Anlattığınız olaylar mahkemece hayatın olağan akışına aykırı bulunabilir ki ortada bir kontrat var. Bu da kira ödemekle yükümlü olduğunuzu kanıtlamaktadır. Ben kira vermeden oturacaktım, öyle anlaşmıştık şeklindeki ifadenizi hakim dikkate almaz, hatta komik duruma düşersiniz. Borcunuzu ödeyin.
Süresi bitmiş kontrattan hak iddia edilir mi? Hiç ödeme yapmadı diyecekmiş. Şimdiye kadar neden bir ihtar çekmediniz demezler mi ona?
keşke hiç senet imzalamamış olsaydınız..
Hatta senetteki parayı ve ayrıca kiralarıda alabilir...eğer senedin kira ile ilişki gibi bir durum yoksa ...
teminat senedi mi diyorlar buna ,bende tam hatırlayamadım...
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Hatta senetteki parayı ve ayrıca kiralarıda alabilir...eğer senedin kira ile ilişki gibi bir durum yoksa ...
teminat senedi mi diyorlar buna ,bende tam hatırlayamadım...
Senet kira ile ilgili değil. Sadece iki imzamın bulunduğu, tarihsiz, 1650 TL lik bir senet.. Senette bir açıklama yok.
Kontrat için ayrı senet için ayrı icra takibi yapıp iki kere bu parayı tahsil edebilir.Zaten seneti 3. kişilere ciro ederek başka kişileride alacaklı olarak karşınıza çıkarabilir.Bende agcengiz'e katılıyorum keşke hiç senet imzalamasaymışsınız.Kolay gelsin.
Cevapladığınız için teşekkür ediyorum. Anlaşılan benim durum kötü. Hayırlısı diyelim artık.