Firari Er Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Öncelikle herkese merhaba. Ben 2011 yılının Nisan Ayında annemin hastalıkları, kardeşimin okulu bırakması, babamın evi terk etmesi ve en önemlisi bunların hepsini tetikleyen maddi sorunlar sebebiyle askerlik yapmakta olduğum birliğimden firar ettim. Bu yüzden bir yıldır hiçbir iş yapamıyorum, rahatça dışarı bile çıkamıyorum. Artık çok sıkıldım ve bu işi bir an önce çözmek istiyorum. Aileme maddi konuda günlük yevmiyelerle destek olmaya geçindirmeye çalışıyorum. Artık yetmiyor bu iş en çabuk ne şekilde olursa olsun halledip işime gücüme bakmak istiyorum. Bana bu konuda ne tür yardımda bulunabilirsiniz? Her türlü yardımlarınız bekliyorum hiçbir bilgim yok bu konuyla alakalı, çokta korkuyorum.
Cevap: Firari Er Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Birliğine teslim ol (Bizzat, bu önemlidir) ve bu duygularını yetkili makamlara ifade olarak ver. Pişmanlığını da açıkça belirt kardeşim. Geçmiş olsun. (Maddi yardım konusunda da birliğinden destek iste, resmi başvurular neticesinde ailene maaş bağlanacaktır.)
Peki bunların alacağım cezada bir faydası olacak mı? Kendim teslim olduğum da olacak biliyorum ama ceza almam konusunda ve ya en az ceza almam konusunda demek istiyorum.
O, mahkemenin takdiridir... Sen,n üzerine düşen; kendiliğinden teslim ve iyi halden yararlanmadır. (Kılık kıyafet, sayılı davranış ve tutumlar vb...)
Alıntı:
absolut000 rumuzlu üyeden alıntı
Peki bunların alacağım cezada bir faydası olacak mı? Kendim teslim olduğum da olacak biliyorum ama ceza almam konusunda ve ya en az ceza almam konusunda demek istiyorum.
gecmiş olsun arkadasım sana cezaya malesef faydası fazla olmayacak firarın üzerinden 6 hafta gectigi icin 1 sene ceza alacaksın iyi halden 10 aya inecek bununda yatarı 6 ay olacak kendin teslim olursan sana yaklaşım cok iyi olur direk birligine teslim ol ne kadar askerligin kaldı söylememişin hakkında yakalama emri yok ise ve kendin teslim olursan tutuksuz yargılanman olur kaldıgın yerden askerlige devam ederken mahkemen sürer zaten mahkeme bitince de itiraz edersin oda en az 6 ay zaman alır bu arada sende askerligini sorunsuz demiyecem tek sorun gene aklın ailende olur ama bitirirsin kaçma artık bir an evvel teslim ol devamlı cepten yiyorsun bu sekilde tekrar gecmiş olsun
aynen öyle devamlı cepten yoktan yemeye calısıyorum desem daha dogru olur sanırım. Yaklasık 150 veya 160 gun askerlıgım kalmıstı. Yakalama kararı cıkıp cıkmadıgını nasıl anlıyabılırım daha dogrusu nereden ogrenebılırım? GBT' ye dusmemısım onu bılıyorum.
teslim ol hemen, bir ömür boyu kaçılmaz