Cevap: Askeri Zimmet belgesi
Hocam gayet rahat ol. Ortada hiç bir sorun yok... Bölükte/Takımda devir-teslimler yönergeler ile açıklanmıştır ki seninde ifade ettiğin şekilde gayet normal ve uygun bir devir-teslim olmuş.
Zimmet; el senedive eklerinin yeni zimet alan personelce imzalanması müteakiben el değiştirilmiş olur. Diyelim ki ordu malında eksik var, yada hasar var, yada şüpheye düşüldü alenen tezgah var; devralanın o an aynen hakkıdır şunlar: bir dilekçe ile heyet teşkil edilmesini isteyebilirsin, teslim aldığın malları fotoğraflayıp (Ben bunu .... adıyla teslim aldım gibilerinden) tutanaklayabilirsin (Bl.K. onaylı), arızalı, gayrifaal ordu mallarını tespit edip tutanak altına alıp derhal onarım kademesine sevkettirirsin (Bu bozuk ben bunu almam diyemez kimse, yönergeye göre ordu malı her şart altında teslim alınır, usulüne uygun belgelendirilerek), eğer zimmet devir-teslimi için verilen süre yetmezse ek süre talep edebilirsin. Zaten 10 gün içinde genelde de bitirilir, takım zimmeti dediğin 2 günlük iştir.
Senin olaya gelince, bir olay oluşmamış, bir dava yok. Gereksiz kuruntu yapıyorsun. Sen görevini yapmışsın. İçinde rahatsa hiç sorun yok. Bir de zaten 6 ayda bir el senetleri yenilenir yada karşılıklı envanter yapılır. Olay senden çıkmış. Düşünme bile...
Bu arada kıt'alarda bir dünya zimmet işine bulaşmış biri olarak aklıma geldi yine, hep duyduğum meşhur bir söz: ''Aldığımda Böyleydi'' :) :DD :DD
İyi günler dilerim..
Tabi nelerine şahit olduk Atğm. Tk. zimmetlerinin devir-tesliminde, hatıralar ayrı bir yerdir.. :)
Konserve kutusunuhaki renge boyayıp ''Al işte sana cillop gibi M2 A2 A/t eğitim mayını'' diyenler mi, 450 USD'lik Soğuk İklim Parkası yerine ''Suni deri yağmurluk'' yutturmaya çalışanlarımı, o malzeme kademede diyerek savıştırmaya çalışanımı... :alala
Bu gibi durumlarda bile Bölük astsubayları gayet tecrübelidir, yardımcı olur yada sorunu halleder merak etmeyin :) :ok
İçimi rahatlattığınız için teşekkürler...
Ama dediğiniz gibi devir teslim tutanağı hatırlamıyorum ben devraldığımda da yapıldımı hatırlamıyorum. Fakat takım tkm'sı değişikliği vs işlemler yapıldı. Devir teslimler heyetle değil devir teslim yapacak kişiler arasında oldu hep. Ben ayrılış belgeme ve yeni zimmeti sorunsuz devretmiş olmama güveniyorum.
Tekrar çok teşekkür ederim...
Bir de asıl merak ettiğim bölük astsubayında kalan eski zimmet belgem sorun olur mu ?
Alıntı:
emekliatgm rumuzlu üyeden alıntı
İçimi rahatlattığınız için teşekkürler...
Ama dediğiniz gibi devir teslim tutanağı hatırlamıyorum ben devraldığımda da yapıldımı hatırlamıyorum. Fakat takım tkm'sı değişikliği vs işlemler yapıldı. Devir teslimler heyetle değil devir teslim yapacak kişiler arasında oldu hep. Ben ayrılış belgeme ve yeni zimmeti sorunsuz devretmiş olmama güveniyorum.
Tekrar çok teşekkür ederim...
Zaten heyet illa olacak diye bir kaide yok. Senden devralan talep ederse verilirdi. İlişik kesme belgene fazla güvenme, takılma derim, onu saf dışı tut, zira o sadece harcirah alabilmen için tanzim edilmiş usülden bir belgedir. İlla bir nüsha istersen kayıtlı bulunduğun Askerlik Şubenden onaylı nüshasını da talep edebilirsin. (Aslında terhis belgen ile birlikte bir nüsha da sana verilmeli idi, ben öyle yapardım...)
Sonuç olarak yeni alan kişi el senetlerini imzaladığı an zimmet ondadır...
Alıntı:
emekliatgm rumuzlu üyeden alıntı
Bir de asıl merak ettiğim bölük astsubayında kalan eski zimmet belgem sorun olur mu ?
Yoki onlar bir sıkıntı teşkil etmez, geçersizdir de... Adam da haklı, geriye yönelik stok numarası değişimi, isim değişikliği oldugunda onları kendine kaynak olarak kullanılabilir, 5 sene de arşivleme yetkisi vardır. O tamamen ayrı bir konudur. (Güncel tarihli senetler geçerlidir)
Yardımlarınız için çok teşekkürler ederim :)